Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs es bolca amb la infància amb un seguit d’iniciatives per fer més agradables les seves rutines durant el confinament

L’Ajuntament d’Alcarràs ha activat tot coincidint amb aquest període de confinament un seguit d’iniciatives i propostes amb les quals vol fer més suportables les rutines dels més petits de la casa després de més d’un mes de confinament i mentre es concreta l’anunci que, des de les administracions competents en la matèria, s’ha realitzat tot obrint la porta a un possible alleujament de les normatives que, fins ara, impedeixen la sortida dels infants al carrer.

21/04/2020

Alcarràs es bolca amb la infància amb un seguit d’iniciatives per fer més agradables les seves rutines durant el confinament
imatge dels retallables

Del seguit d’iniciatives, la primera comporta l’edició de tres retallables els quals es poden descarregar al següent enllaç icona link i que reprodueixen un vehicle de la Policia Municipal, l’ambulància del SEM que presta servei a Alcarràs i la furgoneta de la Brigada Municipal. La iniciativa es planteja també com una forma de retre homenatge als herois alcarrassins que cada dia s’exposen a la possibilitat d’un contagi mentre treballen per tothom. A banda, i amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, s’ha obert igualment un concurs de punts de llibre que permetrà escollir el que es convertirà en el regal que es repartirà a tots els alcarrassins a la Diada de Sant Jordi de l’any 2021. Tot plegat es desenvolupa a més a més mentre, des de l’Escola Bresson Municipal d’Alcarràs (EBMA) es continuen editant de manera periòdica vídeos als quals es plantegen activitats familiars per fer a casa amb la mainada.

 

“Tothom n’és conscient aquests dies que són els més petits qui estan patint especialment per les condicions dins les quals obliga a viure l’emergència sanitària en curs. Tots els qui som pares i mares en som conscients i, per això, la setmana passada vam enviar cartes al President, Quim Torra, i al ministre de Sanitat, Salvador Illa, per suggerir-los que escoltessin les demandes que s’estan fent des de diferents institucions per atenuar les condicions del confinament en allò que pertoca a la mainada. Finalment, sembla que tot es concretarà en unes noves mesures; però, des del consistori, que cal fer coses mentre tot això que s’ha anunciat arriba a bon terme. I això és el que estem fent”, explica Jordi Janés, primer tinent d’alcalde de l’ajuntament d’Alcarràs.

 

Pel moment, i mentre s’avaluen d’altres noves propostes, tot plegat s’ha concretat en l’edició de tres retallables que es podran descarregar al web municipal a l’enllaç  i que, també, estaran pròximament disponibles en format físic (cartolina) a l’Ajuntament i als quals es reprodueixen tres dels vehicles que, de forma quotidiana, empren alguns dels herois alcarrassins que fan possible una mínima normalitat a la vila dins de les restriccions a les quals obliga l’emergència sanitària en curs. Aquests vehicles són l’ambulància del SEM icona link que presta servei a la població, un cotxe de la Policia Municipal icona link i la furgoneta de la Brigada icona link. Amb aquests vehicles es vol retre homenatge al personal d’aquests serveis, els voluntaris de Protecció Civil i totes les persones que aquests dies especialment i durant tot l’any treballen per tothom.

 

“D’herois alcarrassins quotidians n’hi ha molts i n’estem orgullosos, però hem triat aquests tres vehicles perquè exemplifiquen l’esforç que molta gent fa cada dia a la nostra vila per garantir la salut i el benestar de tothom dins de les actuals circumstàncies. Els policies són qui s’encarreguen de vetllar perquè tot rutlli i funcioni a la ciutat segons les normatives vigents; el personal del SEM és qui atén les urgències sanitàries i els membres de la Brigada, qui netegen i desinfecten els nostres carrers i espais urbans. Volem que tothom, però especialment, els més petits de cada casa, en siguin conscients i, també, que trobin en aquests retallables una manera diferent d’omplir les hores i s’allunyin, ni que sigui per una estona, de les pantalles. Els qui som més grans, de petits vam jugar amb coses així i, ara, pensem que és un bon moment per brindar pares i fills una manera de gaudir junts del temps amb una joguina econòmica, divertida i que, a més a més, ens serveix per posar en valor la feina de moltes persones”, assenyala l’alcalde, Manel Ezquerra.

 

Concurs de Punts de Llibre

A banda, i també durant aquests dies, el consistori ha obert un concurs que permetrà escollir el Punt de Llibre que es repartirà a tots els alcarrassins com a detall a la Diada de Sant Jordi de 2021. Enguany, la Diada es celebrarà sense poder omplir els carrers de llibres i roses, però, per tal de fer que sigui una jornada diferent, des del consistori es proposa a les famílies en general i a la mainada en particular crear durant aquesta setmana “punts de llibre ben originals” i compartir-los a xarxes amb l’etiqueta #SantJordiAlcarràs2020. D’entre tots ells, es triarà el més destacat.

 

Propostes de l’EBMA

També, i des de fa vàries setmanes, l’equip de l’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs (EBMA) elabora periòdicament vídeos explicatius d’activitats que pares, mares i infants poden desenvolupar plegats a casa i de forma segura per omplir aquestes dies. Les activitats es publiquen al website del centre (ebmalcarras.com), es comparteixen a les xarxes socials de l’ajuntament i, des d’aquesta setmana, també a @ebmalcarras, el nou perfil del centre a Instagram. Igualment, l’equip docent contacta amb els alumnes aquest dies per tal de conèixer les necessitats específiques de cada infant.