Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs encara la tornada a l’escola amb millores per valor de 200.000 euros als dos centres de Primària de la població

L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat durant aquestes darreres setmanes del mes d’agost i primers dies de setembre diferents tasques de millora a les dues escoles de Primària de la població (Escola Comtes de Torregrossa i Escola Parc del Saladar) valorades en prop de 200.000 euros que permetran als infants disposar de nous espais els quals faran possible el compliment a tots dos centres de les mesures de seguretat a les quals obliga l’emergència sanitària en curs.

10/09/2020

En concret, a l’escola Comtes de Torregrossa s’han guanyat 236 m2 addicionals d’espais gràcies a la instal·lació de nous mòduls prefabricats que acolliran aules i espais comuns i, també, s’han habilitat nous espais complementaris (vestuaris, lavabo i rebost) al costat de la cuina d’un centre que, enguany, guanya també dues noves aules aptes per acollir grups sencers gràcies a la remodelació d’espais preexistents. A l’altre centre, l’escola Parc del Saladar, s’ha completat aquests dies la millora del pati de l’escola, una obra que ha permès habilitar 1.400 nous metres quadrats de pati, ampliar el tancament perimetral per donar cabuda a la nova àrea i disposar nou paviment. Igualment, s’ha habilitat un nou sorral i diferents àrees de joc on els infants podran experimentar amb sensacions i textures.

 

“Són actuacions que milloren el dia a dia dels infants en un curs  a les dues escoles. En origen, les obres previstes a l’escola Comtes de Torregrossa eren unes altres, però l’impacte de la emergència sanitària en curs ens ha obligat a modificar els plantejaments i, així, el nou menjador i la nova cuina previstos hauran d’esperar perquè, ara, el que necessitàvem eren nous espais per tal d’adaptar el centre a les exigències derivades de la situació sanitària. A mig termini, en concret durant les vacances de Nadal, està previst abordar la nova cuina que necessita el centre. Al Parc del Saladar, però, la millora executada és la que teníem prevista i permetrà els nostres infants gaudir més i millor dels espais exteriors del centre”, explica Dolors Gòdia, la regidora d’Educació.

 

 

 

 

La Generalitat adjudica l’ampliació de l’Institut

 

Igualment, aquest mes d’agost, el departament d’Educació ha adjudicat les obres d’ampliació de l’Institut d’Alcarràs, una obra llargament demandada que es va licitar aquest juliol i ha estat adjudicada finalment per un import de 542.616,82 euros.

 

Els treballs, que hauran de completar-se en quatre mesos i mig a comptar a partir de la signatura de l’acte de replanteig i l’inici de les obres, contemplen la construcció d’un nou aulari paral·lel als dos que ja existeixen ara i perpendicular a l’espai que dona accés a aquests. La nova ala, tercera del centre, comptarà amb dues plantes i dos aules per planta. El nou espai estarà habilitat per connectar amb futures ampliacions. A banda, el projecte d’ampliació que ara s’ha adjudicat contempla també la implantació de nous sistemes contra incendis adaptats als nous requeriments i la posada al dia de la instal·lació de calefacció que presta servei al centre.

 

La Diada s’adapta a les exigències de l’emergència sanitària

 

Per altre banda, l’Ajuntament d’Alcarràs celebrarà aquest divendres i com cada 11 de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya però, enguany, adaptant-la a les exigències sanitàries a les quals obliga l’emergència sanitària en curs. Així, des del consistori, es recomana a la població que gaudeixi des de casa i mitjançant la retransmissió en directe que es farà al canal que l’ajuntament manté obert a YouTube de l’acte institucional programat a les 11 h del matí i a la Plaça Francesc Macià per commemorar la caiguda de Barcelona l’any 1714 a mans de les tropes de Felip V i reivindicar els drets nacionals i la llibertat del poble de Catalunya. L’acte inclourà una ofrena floral, parlaments de les autoritats i es clourà amb el cant de Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

 

“Ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies i limitar els actes al mínim per tal d’atenuar les possibilitats d’eventuals nous contagis com a resultat de la concentració a un mateix espai de moltes persones. Així, enguany les entitats no estaran presents a l’acte i, en nom de tothom, l’Ajuntament realitzarà la tradicional ofrena floral davant del monument al President Macià”, explica Gerard Companys, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs.

 

Enguany, però, no es podrà gaudir de la tradicional ballada de sardanes que segueix a la ofrena floral cada Diada a Alcarràs: “desprès de l’ofrena, que es realitza amb un format inèdit, parlaran les autoritats presents. Per acabar, hissarem la bandera nacional mentre sona El Cant de la Senyera i clourem l’acte cantant junts Els Segadors, el nostre himne. Tot plegat és diferent, però el que mai farem com a catalans serà renunciar a reivindicar el nostre sentiment i drets nacionals. Ho farem, això sí, garantint la salut de tothom”, explica Companys.