Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs encara la segona fase de l’eliminació dels clots i esvorancs de la xarxa camins del municipi

L’Ajuntament d’Alcarràs encara durant aquestes darreres setmanes d’estiu la segona fase del programa d’eliminació de clots i esvorancs de la xarxa de camins del municipi amb l’inici de les tasques associades al contracte que, amb aquest objecte, es va licitar a mitjans de juliol i que s’ha adjudicat aquest setembre a una empresa lleidatana especialitzada en aquestes tasques.

09/09/2020

El nou contracte s’ha adjudicat per 94.622 euros i contempla tasques d’eliminació de clots i esvorancs i millora de la seguretat vial a tota la xarxa. Les feines, que hauran d’estar enllestides durant els primers dies d’octubre, afecten diferents trams de la xarxa local de camins que, sumats, totalitzen 72,4 km als quals s’eliminaran els sots existents i les zones erosionades mitjançant regs asfàltics. Dels 72,4 km als quals es planteja actuar, 31 es troben al terme d’Alcarràs, 22 a Montagut i 19,4 a Vallmanya. Aquesta nova actuació de millora arriba després d’haver-se destinat ja també aquest estiu 47.890 euros més per donar resposta a les necessitats més urgents.

 

Les feines programades en aquest nou contracte que ara s’ha adjudicat se centren, com les vinculades a l’anterior contracte, en els vials més transitats que donen servei a les àrees a les quals se situa la majoria de les explotacions agrícoles i ramaderes alcarrassines i s’executaran entorpint el mínim possible les tasques vinculades a l’activitat agrícola i ramadera. Els sots que ara es procedirà a eliminar han estat causats principalment per les darreres pluges sofertes al municipi aquesta primavera i, també, per temporals com ara Glòria, que va afectar el terme la nit del 21 al 22 de gener i va causar danys de diversa consideració al ferm de molts dels camins que integren la xarxa local.

A banda, aquest estiu, s’ha actuat també al camí del Mixó, un vial molt transitat al qual s’han invertit més de 60.000 euros per tal de procedir a la reposició del camí un cop finalitzats els treballs vinculats a la canonada de connexió de la planta de purins d’Alcarràs amb la xarxa d’abastiment de gas del municipi Aquesta millora no ha suposat cap despesa pel consistori, ja que el cost de l’obra l’ha assumit de manera íntegra la distribuïdora de gas. Així, i si a aquestes tres actuacions afegim la millora pressupostada en 93.000 euros que es va completar al camí del Cap de la Vall aquest darrer mes de desembre, s’hauran invertit a la xarxa alcarrassina de camins prop de 300.000 euros en menys de dotze mesos.