Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs eliminarà les barreres arquitectòniques a l’entrada de la llar d’avis amb la instal·lació d’una plataforma elevadora

L’Ajuntament d’Alcarràs completarà aquesta tardor l’eliminació de les barreres arquitectòniques que actualment dificulten l’entrada a la Llar d’Avis del municipi mitjançant l’eliminació de la rampa que actualment existeix i la instal·lació en el seu lloc d’una plataforma elevadora. L’actuació, pressupostada en 13.886 euros, es finança amb fons que han quedat disponibles desprès de que l’emergència sanitària en curs obligués fa unes setmanes a replantejar la Festa Major d’Estiu i suspendre tots els actes que implicaven concentracions de persones a espais públics.

23/09/2020

La millora, segons les previsions municipals, hauria d’estar enllestida durant el mes de novembre com a molt tard i comporta, a més a més de la fabricació de la plataforma elevadora que està previst instal·lar, la rehabilitació del tram d’escales existent a l’entrada de la Llar d’Avis alcarrassina i, també, l’enderroc de la rampa paral·lela al tram d’escales que es va construir en el seu dia amb la voluntat de facilitar l’accés a l’equipament per tots aquells qui empren cadires de rodes o similars. Des de la Junta de la Llar d’Avis, es destaca que la millora dona resposta a una demanda “de fa molts anys”:

 

“Nosaltres, des de que hi som a la Junta, ho demanem i ens consta que anteriors equips ho han exigit igualment, però no ha estat fins ara que s’ha atès la petició. Hi ha una rampa que, pensem, deu datar segurament dels anys quan es va crear la Llar o de poc desprès, però té molta pendent. Una persona sola en cadira de rodes no pot pujar si no rep l’ajuda d’un altre que espenta i, si vas amb un cotxet de bebè o amb un carret de la compra, has de fer també un esforç notable. Tal qual està ara l’accés, és evident que la reforma era imprescindible. I no tan sols per la inclinació, sinó també pel poc espai que hi ha quan acabes de pujar i has de girar la cadira i obrir la porta que dona accés a la Llar. Tot plegat, és molt poc funcional. De fet, quan hi ha hagut d’entrar algú amb veritables dificultats, hem utilitzat una porta lateral que està a nivell de carrer i a la qual no hi ha cap mena de barrera arquitectònica. Ara cal que tot vagi com està previst i ho tinguem enllestit el més aviat possible”, explica Núria Ribes, la presidenta de la Junta de la Llar d’Avis alcarrassina.

 

A hores d’ara, des del consistori s’ha acceptat ja el pressupost elaborat per la firma que s’encarregarà de construir la plataforma elevadora que està previst instal·lar. Després, caldrà abordar la petita obra necessària: “la construcció de la plataforma és la part més laboriosa. Un cop fet això, només caldrà derivar la rampa, rehabilitar les escales, instal·lar la plataforma i acabar de condicionar l’accés a la Llar. No és una obra complicada, però donarà molt servei als usuaris”; explica Josep Siscart, regidor d’Urbanisme i Espais Públics. Ester Ibars, regidora de Benestar Social, destaca l’avinentesa de la millora: “es tracta d’una obra llargament demandada i no entenem com pot ser que no s’hagi abordat fins ara. Aquestes petites actuacions milloren el dia a dia de les persones i, per això, resulten fonamentals”.

 

L’actuació, destaca l’alcalde Manel Ezquerra, es finança amb els diners que han quedat disponibles després de la suspensió de bona part del programa de la Festa Major d’Estiu d’enguany: “Va ser una decisió complicada, però no ens quedava cap més opció i s’ha generat un estalvi que, ara, invertim per solucionar un problema que s’arrossega des de fa molts anys i pel qual els usuaris de la Llar d’Avis exigien respostes. Esperem que al novembre tot estigui enllestit”, assenyala.