Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs elabora 3.800 llonganisses per la Festa del Porc

L'Associació de Mestresses de Casa de la vila és l'encarregada d'elaborar els entrepans per aquesta celebració

15/01/2016

Alcarràs elabora 3.800 llonganisses per la Festa del Porc
Imatge de l'elaboració del mondongo

Una cinquantena de membres de l’Associació de Mestresses de Casa d’Alcarràs elaboren entre avui i demà el tradicional ‘mondongo’, amb el que es faran les llonganisses dels entrepans que es repartiran divendres a la Festa del Porc. La celebració, que començarà a les 19.00 hores, donarà el tret de sortida de la Festa Major d’Hivern de la localitat.

La previsió és servir 3.800 entrepans, amb llonganisses elaborades per les pròpies mestresses de casa de la vila. Per fer-ho possible, s’han sacrificat sis porcs i s’ha comptat amb més de 20 hores de feina, des de que s’ha iniciat la matança de l’animal fins que s’entregaran els entrepans ja enllestits.

“Encara recordo quan vàrem començar amb aquesta tradició, ara fa trenta anys”, explica Lupe Bagué, membre de l’Associació de Mestresses de Casa d’Alcarràs. “El primer any vam matar un porc i vam repartir 500 entrepans. I mira ara, ja en fem 3.800”, afegeix.

Bagué assegura que any rere any reben molta col·laboració, tant del propi Ajuntament de la localitat com dels veïns, qui en cada edició es sumen a la iniciativa.

La Festa del Porc serà el primer dels actes de la Festa Major d’Hivern, que comptarà enguany amb una trentena d’actes, entre representacions teatrals, espectacles de màgia, música i esports.

arxivat sota: