Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs destina 80.000 euros més a millorar els accessos del nou cementiri

El consistori recupera una subvenció de la Diputació de Lleida que no fou atorgada al 2017 “després de reclamar-la set vegades”, diu Jordi Janés.

09/09/2022

Alcarràs destina 80.000 euros més a millorar els accessos del nou cementiri
Zona del cementiri que s'enjardinarà i on es plantaran els olivers.

 

L’Ajuntament d’Alcarràs destinarà 80.000 euros a continuar millorant els accessos i l’enjardinament del nou cementiri, i també a la senyalització de les entrades, sortides, zona d’estacionament i informació rellevant d’aquesta instal·lació municipal. Aquesta partida pressupostària és un ajut directe que ha sol·licitat el consistori alcarrassí a la Diputació de Lleida destinat a inversions en tanatoris, sales de vetlla i cementiris, “recuperant una subvenció que es va perdre en l’exercici 2017-18 i que hem pogut rescatar després d’haver fet un total de set sol·licituds als responsables polítics Diputació”.

 

La nova inversió que farà l’Ajuntament en els accessos i en el mateix cementiri “forma part el Pla de Camins Saludables, que ja vam endegar fa uns mesos, i també per acabar amb el condicionament de tota aquesta instal·lació municipal”, explica l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, qui afegeix que “amb aquesta nova partida pressupostària, instal·larem rètols per indicar les entrades, sortides, estacionament i la resta de serveis que hi ha al cementiri”. Segons Janés, “aquest estiu ja vam instal·lar un banc de fusta i una font, a la rotonda del Tossalet Roig, que dona accés al cementiri, i ara podrem plantar oliveres i fer una zona enjardinada a l’entrada del recinte”.

 

La subvenció atorgada a Alcarràs per part de la Diputació de Lleida “permetrà amortitzar el crèdit a través del qual vam poder iniciar les actuacions d’adequació i millora del nou cementiri”, per tant, “celebrem que la Diputació ens hagi concedit aquest ajut directe tot i que també considerem que han tardat massa, ja que l’hem hagut de reclamar set vegades”, detalla Janés. En els darrers mesos, l’Ajuntament d’Alcarràs ha destinat 196.583 euros a fer millores al cementiri municipal i les seves vies d’arribada, el 80.000 de la Diputació i els 116.583 euros que l’Ajuntament ja ha invertit per a millorar l’entorn del cementiri amb l’asfaltat, renovació de clavegueram i desaigües, creació d’un carril per a caminadors del camí del Saladar.