Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs demanarà que no s’apliquin possibles tocs de queda al municipi en ser la xifra oficial d’habitants inferior als 10.000

L’Ajuntament d’Alcarràs demanarà formalment a la Generalitat que, en ser la darrera xifra oficial d’habitants del municipi inferior a 10.000, no se n’apliqui a la vila el toc de queda que s’ha plantejat, des del Govern i les autoritats sanitàries, pels municipis del territori amb un volum de veïns superior a aquesta xifra. Així s’ha decidit en la sessió extraordinària de la Comissió Informativa de Noves Tecnologies, Sanitat i Família i Serveis Socials i Dona que s’ha celebrat aquest 22 de desembre per comunicar als representants dels grups municipals i de serveis comunitaris com ara Protecció Civil les noves mesures que es plantegen des de les autoritats sanitàries i el Govern de la Generalitat pel control de la pandèmia. A la sessió, han participat també representants dels serveis de Salut i Epidemiologia a la demarcació.

22/12/2021

Alcarràs demanarà que no s’apliquin possibles tocs de queda al municipi en ser la xifra oficial d’habitants inferior als 10.000
Imatge d'Alcarràs

L’exigència formal de no aplicar possibles tocs de queda al municipi d’Alcarràs es fonamenta en el fet que la darrera dada oficial de població d’Alcarràs segons l’INE mostra que el veïnat és inferior a 10.000 persones i, en conseqüència, es considera que la mesura no resulta aplicable: “presentarem un recurs si, finalment i com tot indica, el Tribunal Superior de Justícia dona el seu vistiplau a les mesures que planteja el Govern de la Generalitat”, explica l’alcalde, Jordi Janés. Aquest mateix 21 de desembre, el primer edil alcarrassí es va reunir, juntament amb altres alcaldes del territori, amb responsables sanitaris a la demarcació per conèixer de primera mà els plantejaments del Govern de Catalunya per fer front a l’increment de positius que es registra arreu de Catalunya. A Alcarràs, aquest 22 de desembre hi havia constància d’uns quaranta casos.

 

Protocols clars

Des del consistori, davant de la situació general i segons s’ha acordat a la reunió d’aquest matí, es demanarà també que els protocols aplicables a la població escolar siguin tan clars com sigui possible i que es garanteixi en tot moment la disponibilitat de tests d’antígens a les farmàcies habilitades per fer aquesta mena de proves:

“Hi ha hagut un canvi de criteri per part del Ministeri de Sanitat, el qual contradiu el que a anunciar l’1 de desembre. Abans, qualsevol persona vacunada qui fos contacte estret d’un infectat per Òmicron, havia de fer quarantena. Ara, de fet aquest 21 de desembre, han indicat que això ja no cal, però sí que és necessari que, en aquests casos, les persones limitin les seves activitats a les essencials i redueixin al mínim les seves interaccions socials especialment si treballen cara al públic. Tot plegat, planteja dubtes sobre la seva aplicabilitat quan es tracta de sectors com la docència, el comerç o l’hostaleria. Calen protocols clars, especialment si parlem de població escolar o docent i si pot haver-hi afectació negativa per sectors que han patit molt i molt com el comerç o l’hostaleria. Per això volem que a Alcarràs, municipi que segons la darrera dada de l’INE no arriba fins als 10.000 habitants, no s’apliquin possibles tocs de queda”, explica l’alcalde Janés. Igualment, l’Ajuntament d’Alcarràs demana que hi hagi un volum suficient de de tests d’antígens a les farmàcies habilitades per fer aquesta mena de proves.

 

Crida a la responsabilitat

L’alcalde Janés, davant la situació actual, demana a tothom “màxima prudència, sentit comú i escrupolós respecte” per les mesures de prevenció. Pel que fa a la vacunació, des del consistori es treballa per garantir en tot moment la disponibilitat de vacunes pels qui han de rebre la seva tercera dosi i pels menors de la franja d’edat que aquests dies inicien la seva vacunació: “cal vacunar-se. És l’eina que tenim a l’abast i hem d’utilitzar-la. També cal sentit comú i respecte per les normes de prevenció. Hi ha sectors estratègics pel nostre municipi que han patit molt i molt i encara ho fan i, precisament per això, des de l’Ajuntament hem de treballar per garantir la salut de tothom i minimitzar l’impacte de les noves mesures als sectors productius. Treballem de valent per aconseguir-ho. No podem abaixar la guàrdia: la prudència ha de ser la norma”.