Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs continua amb la millora de les entrades al municipi amb la dignificació de la rotonda que connecta l’avinguda Catalunya amb l’avinguda de Torres

L’Ajuntament d’Alcarràs continua aquest mes de setembre amb els treballs de dignificació de les diferents rotondes d’entrada al municipi amb una actuació a la glorieta de l’N-IIa que connecta l’avinguda Catalunya i l’avinguda de Torres. L’actuació, pressupostada en més de 3.000 euros, l’assumeix el consistori i contempla el plantat de vegetació arbustiva i d’una olivera dins l’espai central de la rotonda. Aquesta millora arriba després que, aquest estiu, s’hagi completat la dignificació de la glorieta que uneix la mateixa N-IIa amb la L-800 mitjançant la instal·lació d’unes lletres de gran format que formen el nom del municipi.

22/09/2021

Alcarràs continua amb la millora de les entrades al municipi amb la dignificació de la rotonda que connecta l’avinguda Catalunya amb l’avinguda de Torres
Les obres s'han iniciat aquest 22 de setembre

Els treballs a l’anomenada popularment a Alcarràs com a “rotonda del Matjes” els executen operaris municipals i una empresa local, es completaran durant aquesta tardor i formen part d’una aposta estratègica de dignificació de les entrades al municipi la qual permetrà actuar també durant els mesos vinents a les rotondes que donen accés al municipi des de l’A2. En concret, i com explica l’alcalde, Jordi Janés, l’actuació ara en curs implica una inversió reduïda, però tindrà un impacte “molt favorable” en la primera i darrera impressió que els conductors s’emporten en entrar o sortir del terme venint o anant cap a Torres de Segre i Fraga: “de la mateixa manera que vam completar amb les lletres que formen el nom del nostre poble la dignificació de la rotonda d’entrada a Alcarràs venint des de Lleida, actuem ara en aquesta altra glorieta. Es tracta d’una inversió reduïda, d’una mica més de 3.000 euros, la qual assumim des del consistori perquè estem convençuts que Alcarràs necessita unes entrades i sortides a l’alçada de la seva importància. Compactem el terreny amb una malla antiherba i, un cop fet, plantarem vegetació i una olivera amb més de quaranta anys la qual ens recorda qui som i d’on venim. Tot plegat estarà enllestit durant aquesta tardor i forma part d’una aposta estratègica per la dignificació de les entrades al municipi. Aviat, i en aquest cas amb fons externs i sense cost pel municipi, s’actuarà també a les rotondes que donen accés a la vila des de l’A2”, explica Janés.

 

 

Continua la millora dels camins de la CHE

En paral·lel, continuen al municipi els treballs de millora dels vials de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), els quals han permès completar aquest estiu la renovació del ferm a la carretera que connecta el terme alcarrassí de Montagut amb Santa Maria de Gimenells i que, ara en aquest setembre, comporten també millores al vial que uneix Alcarràs amb Saidí. Totes dues obres formen part d’un projecte pressupostat en uns 2,5 milions d’euros que afecta uns 80 km de vials situats als municipis d’Alcarràs, Almacelles, Lleida, Gimenells i Pla de la Font i Saidí el qual ha estat possible gràcies a l’exigència dels municipis implicats: “És una millora important per a tothom, donat que es tracta d’uns vials intensament utilitzats pels nostres pagesos i per moltes altres persones que, per raons professionals o personals, circulen cada dia entre tots aquests municipis. Tots els alcaldes, durant molts i molts anys, hem reclamat la millora d’aquests camins i ara, per fi, comencem a veure resultats”, destaca l’alcalde alcarrassí.