Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs continua amb la millora de la seguretat vial i la mobilitat amb una nova inversió en camins del municipi

L’Ajuntament d’Alcarràs continua aquest mes de juliol amb la millora de la xarxa local de camins rurals i ho fa amb la licitació d’un nou contracte, valorat en 122.240 euros, que permetrà continuar amb l’eliminació de clots i esvorancs a tota la xarxa i millorar la seguretat vial. El nou contracte que ara es licita contempla millores en diferents trams de la xarxa local de camins que, sumats, totalitzen 72,4 km als quals s’eliminaran els sots existents i les zones erosionades mitjançant regs asfàltics. Dels 72,4 km als quals es planteja actuar, 31 es troben al terme d’Alcarràs, 22 a Montagut i 19,4 a Vallmanya. Aquesta nova actuació de millora arriba després d’haver-se destinat ja també aquest estiu 47.890 euros més per donar resposta a les necessitats més urgents. Des de la licitació –publicada aquest 14 de juliol-, les empreses interessades en el contracte tenen un termini de vint dies naturals per presentar les seves ofertes i, un cop adjudicats els treballs i signada l’acta de replanteig que permetrà donar inici a l’obra, el termini d’execució és de 34 dies.

15/07/2020

Les feines programades en aquest nou contracte que ara es licita se centren, com les vinculades a l’anterior contracte, en els vials més transitats que donen servei a les àrees a les quals se situa la majoria de les explotacions agrícoles i ramaderes del municipi. Les tasques, centrades en l’eliminació de clots i esvorancs, s’executaran entorpint el mínim possible les tasques vinculades a la campanya de la fruita dolça encara en curs. Els sots que ara s’eliminen han estat causats per les darreres pluges sofertes al municipi aquesta primavera i, també, per temporals com ara Glòria, que va afectar el terme la nit del 21 al 22 de gener i va causar danys de diversa consideració al ferm de molts dels camins que integren la xarxa local.

A banda, aquest estiu, s’actua també al camí del Mixó, on s’han invertit més de 60.000 euros per tal de procedir a la reposició del vial un cop finalitzats els treballs vinculats a la canonada de connexió de la planta de purins d’Alcarràs amb la xarxa d’abastiment de gas. Aquesta millora no suposa cap despesa pel consistori, ja que el cost de l’obra l’assumeix de manera íntegra la distribuïdora de gas.