Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs celebra una jornada per a commemorar l’arribada de l’aigua del Canal d’Aragó i Catalunya, l’any 1916

Alcarràs celebra, aquest pròxim dimecres, 6 de novembre, una jornada per a commemorar l’arribada de l’aigua del Canal d’Aragó i Catalunya al seu terme municipal l’any 1916, organitzada per totes les Comunitats de Regants de la capital del Baix Segrià. La jornada està prevista entre les 10 i les 14 hores, al centre municipal “Lo Casino”, i finalitzarà amb un dinar en un conegut restaurant d’Alcarràs.

04/11/2019

Alcarràs celebra una jornada per a commemorar l’arribada de l’aigua del Canal d’Aragó i Catalunya, l’any 1916
El Canal d'Aragó i Catalunya al seu pas pel terme municipal d'Alcarràs.

Els organitzadors han informat que comptaran amb l’assistència, entre altres, de la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, Maria Dolores Pascual, i el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, que s’encarregaran de clausurar la jornada; el president del Canal d’Aragó i Catalunya, José Luís Pérez, que durà a terme una conferència sobre l’embassament de Sant Salvador; el vicepresident del Canal, Simeó Abad, i l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, que s’encarregaran d’inaugurar la jornada.

 

L’alcalde Manel Ezquerra ha exposat que “no s’entendria el canvi i la transformació positiva que va suposar l’arribada de l’aigua a Alcarràs. Com en tants altres municipis d’arreu, l’aigua va portar vida, progrés i benestar, pel que des del consistori estem contemplant mesures i actuacions per a donar a conèixer encara més als i les estudiants d’Alcarràs, i a la població en general, aquesta transcendent efemèride que va canviar la història del nostre poble”.  

 

El Canal d'Aragó i Catalunya al seu pas pel terme municipal d'Alcarràs

 

Programa

A les 10 hores, hi haurà la inauguració, a càrrec de Siméo Abad i Manel Ezquerra. Tot seguit, a les 10.15 hores, hi haurà una conferència sobre la memòria de l’arribada de l’aigua al terme municipal d’Alcarràs i la creació de les comunitats de basa i la comunitat general, a càrrec d’Adrián Benedico, Secretari Assessor de la Comunitat General de Regants (CGR) del Canal de Catalunya i Aragó.

 

A les 11.15 hores, està programada la xerrada sobre la construcció dels grans embassaments, a càrrec de Rafael Romeo, cap del Servei Segon d’Explotació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. A continuació, a les 11.45 hores, Roberto Quintilla, dels Serveis Tècnics de la CGR del Canal d’Aragó i Catalunya, està previst que parli de la gestió de les campanyes de res i de les dotacions de reg.

 

A les 12.15 hores, està prevista la conferència de José Luís Pérez, president de la CGR del Canal d’Aragó i Catalunya, sobre l’embassament de Sant Salvador. Finalment, abans del dinar de germanor entre tots els assistents, s’ha programat l’acte de clausura, a càrrec d’Oriol Ansón, director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, i de Maria Dolores Pascual, presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.