Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs celebra la primera pedra de la planta de reciclatge d’olis pionera a Europa

05/07/2012

Crearà 40 llocs de treball directes i suposarà una inversió de 4,5 milions d´euros
 

 L’Ajuntament d’Alcarràs celebra avui la posada de la primera pedra de la planta de valorització d’olis vegetals que s’ubicarà a la parcel·la 2 del polígon del ‘Tossalet Roig’. El projecte, impulsat per l’Associació Humanitària de Discapacitats de Catalunya (ASCAT), una entitat sense ànim de lucre que té com objectiu la integració sociolaboral de persones amb algun tipus de discapacitat, preveu donar feina a 40 persones de manera directa. A més a més, aquest projecte, que transformarà l’oli per convertir-lo en biodièsel i també per aplicacions en el camp de la cosmètica, comptarà amb una xarxa de 500 llocs de treball distribuïts per tot Catalunya i dedicats a la recollida d’olis vegetals en domicilis, restaurants, comerços, etcètera. 

La planta, de 1.800 metres quadrats, preveu construir-se en un període vuit a dotze mesos i la inversió total és de 4,5  milions d’euros. Amb aquest projecte es  contribueix a millorar la sostenibilitat de l’entorn, ja que els olis vegetals acostumen a anar a la xarxa de clavegueram amb tot el risc mediambiental que això comporta.  Aquesta planta serà pionera perquè la totalitat dels 40 llocs de treball que crearà els ocuparan persones amb algun tipus de discapacitat, perquè aprofitarà tots i cadascun dels elements dels olis vegetals per crear nous productes, principalment biodièsel però també abonaments agrícoles o pinso per piscifactories i perquè el biodièsel que produirà serà 100% pur. El cost de la construcció de la planta (4,5 milions d´euros) l´han finançat empreses privades. Els responsables d’Ascat ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament d’Alcarràs per iniciar els contactes amb els futurs treballadors que captaran a través de la borsa de treball municipal. 

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha celebrat que un projecte ‘pioner a Europa i que resolt no solament un problema mediambiental, sinó que també contribueix a una faceta social donant sortida a persones amb algun tipus de discapacitat, s’instal•li a Alcarràs’. Miquel Serra, que ha presidit la col•locació de la primera pedra, conjuntament amb el secretari general i presidenta d’Ascat, Manuel Luque i Desiré Luque, respectivament, ha posat Alcarràs com exemple de ‘pool’ d’atracció de projectes empresarials que busquin sòl industrial proper a la capital i ben connectat. En aquest sentit, l’alcalde Miquel Serra ha recordat que Alcarràs disposa de 151.438 metres quadrats de sòl industrial disponible entre els seus 4 polígons. “La posició estratègica d’Alcarràs i la disponibilitat de sòl preparat ens serveix per seguir apostant per l’atracció de noves empreses de sectors emergents, com el mediambiental i el de l’agroalimentació, molt lligat a la nostra vila, la que disposa del cens agrícola i ramader més alta de Catalunya’, ha sentenciat Miquel Serra.

A l’acte també han assistit el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré; la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, i el director dels serveis de Benestar i Família a Lleida, Joan R. Saura.