Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs celebra la Diada i reivindica el dret de llibertat del poble de Catalunya

Alcarràs ha tornat enguany a reivindicar, com cada 11 de setembre i amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el dret de llibertat del poble de Catalunya amb un acte institucional obert a la ciutadania i les entitats locals en el qual han participat unes dues-centes persones i més de vint entitats que han realitzat una ofrena floral a Francesc Macià davant el monument que l’honora a la plaça alcarrassina que porta el seu nom. Enguany, i gràcies a l’evolució positiva de la pandèmia la qual permeten les vacunes, l’acte s’ha pogut tornar a dur a terme en el seu format habitual obert a la ciutadania i s’ha tancat amb una ballada de sardanes.

11/09/2021

Alcarràs celebra la Diada i reivindica el dret de llibertat del poble de Catalunya
Ballada de Sardanes

Així, de nou, Alcarràs, aquest 2021, ha tornat a commemorar de la manera tradicional la Diada Nacional de Catalunya i a reivindicar els drets nacionals i la llibertat del poble català de manera, i així ho ha remarcat l’alcalde, Jordi Janés, en el seu discurs, ”de manera pacífica i sense excloure ningú; perquè, a Alcarràs, més enllà dels orígens i les llengües, tothom compartim la mateixa estimació pel nostre poble i el desig de continuar sent terra d’oportunitats”. L’alcalde ha fet seves en el discurs les paraules del president Macià i ha manifestat el seu desig de veure una Catalunya “políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa” malgrat “la presó que han patit polítics catalans només per haver organitzat un referèndum, la repressió que pateixen encara molts catalans i l’exili” al qual es veuen sotmeses persones “que no poden tornar per no existir la garantia d’un judici just”. L’injust escanyament econòmic al qual es veu sotmesa una terra, ha recordat Janés, “a la qual de les pedres en fem pans” és també evidència del tracte “injust” al qual “se sotmet” a un país que, tot i les circumstàncies adverses, “manté el desig de  llibertat i justícia”. L’alcalde ha tancat el seu discurs desitjant bona Diada a tothom i animant a participar a la manifestació d’aquesta tarda a Barcelona.

 

 

 

Ofrena floral i entrega de premis dels concursos de dibuix i guarniment de carrers i balcons de la Festa Major

L’acte d’aquest 11 de setembre a Alcarràs ha inclòs, a més a més de la tradicional ofrena floral –en la qual han participat prop de 25 organismes, associacions i entitats- una ballada de sardanes amb l’associació 50 i més i els Baladrers-Grallers de Ponent, l’hissat de la bandera nacional mentre sonava del Cant de la Senyera i, finalment, el cant de Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya, per part de les autoritats i el públic assistent. A més a més, l’acte ha servit per entregar els premis dels concursos de dibuix i guarniment de carrers i balcons de la Festa Major d’Estiu d’aquest 2021. En el concurs de decoració de balcons, han estat distingits el del carrer Sant Sebastià, 43 com a millor balcó florit i el del carrer del Mig, 30 com a millor balcó decorat. En el concurs de decoració de carrers, els tres premis han quedat deserts en haver-se presentat només dos concursants (als quals se’ls ha agraït la participació amb un pernill) i en el certamen de dibuix infantil el primer i segon premi de categoria infantil se l’han emportat, respectivament, la Carolina Mandita i l’Arlet Dolcet i en categoria júnior les premiades han estat la Clàudia Matges (primer premi) i l’Isolda Gòdia (segon premi). Pel que fa a la categoria juvenil, el primer premi ha quedat desert i el segon ha estat per la Daria Oltean.