Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs ajudarà gimnasos, centres d’estètica i la restauració amb subvencions per fer front a les conseqüències de la Covid

L’ajuntament d’Alcarràs ha aprovat aquest 14 de desembre en sessió ordinària de Ple i per unanimitat un ajut pels gimnasos, centres d’estètica i bars, cafeteries i restaurants del municipi, per a poder fer front a les conseqüències econòmiques que els ha causat la pandèmia de la Covid-19, i beneficiarà a un total de 41 establiments comercials alcarrassins. L’ajuda que rebrà cada negoci s’ha calculat a partir de l’import de la quota d’escombraries corresponent al segon semestre de l’exercici en curs que ha satisfet cada establiment, serà de 66 euros en el cas dels gimnasos i centres d’estètica i de 177 per la restauració i s’incrementarà en funció del volum de regidors que vulgui participar. En la mateixa sessió, els regidors de l’equip de govern han aprovat una rebaixa temporal dels salaris que perceben per la seva activitat al consistori i han plantejat a l’oposició si volen sumar-se a la iniciativa, per a incrementar els recursos disponibles per ajudar encara més a pal·liar els efectes de la situació d’emergència sanitària, social i econòmica que estem vivint. La proposta ha estat aprovada per unanimitat, el grup municipal del PSC ha formulat també la seva voluntat d’afegir-se a la rebaixa temporal de salaris i els regidors del grup municipal del PSC han indicat que “ho valoraran”.

14/12/2020

Alcarràs ajudarà gimnasos, centres d’estètica i la restauració amb subvencions per fer front a les conseqüències de la Covid
El Ple s'ha celebrat aquest 14 de desembre

L’ajuda aprovada, expliquen des de l’equip de govern, “vol ser un missatge de suport en vers uns establiments que, amb la seva feina diària, contribueixen a fer d’Alcarràs un poble viu i que estan patint molt aquests darrers mesos amb les restriccions successives que s’ha dictat des de les autoritats sanitàries”. En total, la partida que s’habilita és de 6.600 euros i permetrà que cada gimnàs i centre d’estètica rebin ara 66 euros i que cada bar, cafeteria o restaurant, sigui compensat amb 177. L’import de les ajudes s’ha calculat a partir de la quota d’escombraries corresponent al segon semestre de l’exercici en curs que ha abonat ja cadascun dels establiments beneficiaris i es finança amb rebaixes de sou aplicades durant sis mesos a partir de l’aprovació de la mesura als emoluments de cada regidor que ho accepti. Així, del sou de l’alcalde es detrauran 400 euros durant sis mesos (un total de 2.400), del sou del primer tinent d’alcalde 200 durant mig any (un total de 1.200) i, de cadascun dels cinc regidors de l’equip de govern, 100 euros durant sis mesos (un total de 3.000). L’import de les subvencions que rebran els establiments beneficiats s’incrementarà de forma proporcional en funció de quins regidors de l’oposició s’afegeixen finalment a la proposta.

 

Mesures complementàries

L’ajuda que ara s’aprova s’afegeix i complementa altres mesures com el no cobrament (en principi, fins a l’estiu de 2021, però tot dependrà de l’evolució de la pandèmia) de les taxes corresponents a l’ocupació d’espais públics per instal·lar terrasses, que també ha estat aprovat en aquest ple.

 

Altres punts de l’ordre del dia

En aquesta sessió plenària, formada per deu punts a l’ordre del dia, el primer dels quals ha servit per aprovar les actes de les sessions anteriors; el segon, per reconèixer una compatibilitat a un treballador municipal per dur a terme una activitat per compte propi i el tercer, quart i cinquè, per ratificar sancions per un total d’11.062,18 euros a individus que han infringit dins del terme municipal eles normes reguladores de la tinença de gossos perillosos i posat en perill a ells mateixos i la resta de ciutadans.

 

A banda, al punt set de l’ordre del dia, s’ha aprovat amb l’oposició del grup municipal d’ERC fixar en 10 euros el cost d’expedició de volants, certificacions o informes diversos relacionats amb el Padró d’Habitants sempre que aquestes gestions es realitzin de manera presencial i qui l’insti no sigui major de 65 anys. Si la tramitació es fa de manera electrònica, la taxa no serà d’aplicació. A continuació, ell punt 8 ha permès mostrar el rebuig de l’ajuntament d’Alcarràs al Pla Estatal General d’Emergències (PLEGEM) mitjançant l’aprovació amb els vots favorables dels grups municipals de Junts per Catalunya i ERC d’una moció inicialment presentada per ERC a la qual es denuncia que aquest Pla implica “una invasió de competències” que impedeix la Generalitat desenvolupar el seu model propi de gestió d’emergències. Els punts 9 i 10 han permès, respectivament, comunicar al Ple un seguit de decrets d’Alcaldia i acords de Junta de Govern i formular i atendre els precs i preguntes dels grups de l’oposició.