Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs adapta els actes de la Diada Nacional de Catalunya a les exigències sanitàries de la pandèmia

L’Ajuntament d’Alcarràs celebrarà, com cada 11 de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya però, enguany, adaptarà l’esdeveniment a les exigències sanitàries a les quals obliga l’emergència sanitària en curs. Així, des del consistori, es recomana a la població que gaudeixi des de casa i mitjançant la retransmissió en directe que es farà al canal que l’ajuntament manté obert a YouTube de l’acte institucional programat a les 11 h del matí i a la Plaça Francesc Macià per commemorar la caiguda de Barcelona l’any 1714 a mans de les tropes de Felip V i reivindicar els drets nacionals i la llibertat del poble de Catalunya. L’acte inclourà una ofrena floral, parlaments de les autoritats i es clourà amb el cant de Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

04/09/2020

Alcarràs adapta els actes de la Diada Nacional de Catalunya a les exigències sanitàries de la pandèmia
Cartell de la Diada 2020

“Ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies i limitar els actes al mínim per tal d’atenuar les possibilitats d’eventuals nous contagis com a resultat de la concentració a un mateix espai de moltes persones. Així, enguany les entitats no estaran presents a l’acte i, en nom de tothom, l’Ajuntament realitzarà la tradicional ofrena floral davant del monument al President Macià”, explica Gerard Companys, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs.

 

Enguany, però, no es podrà gaudir de la tradicional ballada de sardanes que segueix a la ofrena floral cada Diada a Alcarràs: “desprès de l’ofrena, que es realitza amb un format inèdit, parlaran les autoritats presents. Per acabar, hissarem la bandera nacional mentre sona El Cant de la Senyera i clourem l’acte cantant junts Els Segadors, el nostre himne. Tot plegat és diferent, però el que mai farem com a catalans serà renunciar a reivindicar el nostre sentiment i drets nacionals. Ho farem, això sí, garantint la salut de tothom”, explica Companys.