Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs actua a les semi-rotondes d’accés al polígon del Revés per millorar la seguretat i la visibilitat

L’Ajuntament d’Alcarràs ha millorat, aquest mes de novembre i amb una actuació de manteniment i repintat, la seguretat a les dues semi-rotondes que articulen l’entrada i la sortida de vehicles des del Polígon del Revés cap a l’N-IIa. L’actuació consisteix en el repintat amb pintura verda de l’interior de les semi-rotondes i els altres elements que articulen la cruïlla per tal de millorar la visibilitat en moments de boira. Igualment, les llambordes del perímetre de les semi-rotondes i la resta d’elements han estat repintades també amb pintura blanca i vermella.

17/11/2021

Alcarràs actua a les semi-rotondes d’accés al polígon del Revés per millorar la seguretat i la visibilitat
Imatge de la semi-rotonda

Amb el canvi; destaca l’alcalde, Jordi Janés; “els conductors guanyen en seguretat gràcies al repintat, que fa més visibles els diferents elements que constitueixen la cruïlla inclús en èpoques de boira com les que ara comencen tot just”. De les feines, se n’ha encarregat la Brigada Municipal: “s’ha utilitzat la mateixa pintura amb la que hem treballat en altres cruïlles de la travessia com ara la rotonda del Matjes’, explica l’alcalde.

D’igual manera, Janés recorda també que aquesta actuació forma part del Pla de Manteniment activat pel consistori per dignificar els polígons industrials del municipi i els seus accessos: “Durant els darrers mesos, i després d’anys d’un molt baix nivell de manteniment, els diferents polígons industrials alcarrassins han estat objecte de nombroses actuacions encaminades a dignificar-los. Per exemple, hem renovat l’enllumenat dels vials amb nous fanals de tipus LED respectuosos amb el medi ambient, hem repintat molta de la senyalització horitzontal dels vials principals d’aquestes àrees, s’ha millorat el ferm de molts vials amb actuacions de soteig i hem tingut cura de millorar i mantenir l’arbrat. En total, s’han invertit prop de 100.000 euros i seguirem treballant”, explica Janés.

 

 

Substitució per una glorieta convencional

El manteniment i la millora de les rotondes d’accés al municipi i de les cruïlles que regulen la connexió dels vials principals amb altres de secundaris i amb els polígons industrials és una de les prioritats d’un consistori que, explica Janés, té previst demanar a la Generalitat de Catalunya que substitueixi les dues semi-rotondes del Polígon del Revés per una glorieta convencional. De Fet, i com recorda l’alcalde, existeix un projecte per fer-ho des de fa anys: “Es va planificar quan es va plantejar la rotonda que ara dona accés al municipi venint per l’N-IIa des de Lleida. Data del 2008 i seria una bona mesura recuperar-lo, perquè parlem d’una cruïlla molt i molt transitada que permet accedir no només a una àrea industrial, sinó també a una àrea comercial de mitjanes superfícies. Fa ben poc hem aconseguit nova il·luminació per les rotondes que donen accés al municipi des de l’A-2, on la Generalitat ha instal·lat lluminàries respectuoses amb el medi ambient que ens han fet guanyar en seguretat i ara abordem aquesta actuació de manteniment al Polígon del Revés. La nostra voluntat és aconseguir que es recuperi aquell antic projecte i poder disposar d’una glorieta convencional on ara només tenim aquestes dues semi-rotondes i millorar així encara més la seguretat de la cruïlla”, explica Janés.