Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs activa cautelarment el seu Pla d’Emergència Municipal en seguiment de les recomanacions del pla d’actuació del PROCICAT

Alcarràs ha activat aquest divendres 13 de març el seu Pla d’Emergència Municipal tot seguint les recomanacions pels municipis que consten al Pla d’Actuació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial de risc. A més, i mentre es mantingui la emergència en curs, l’atenció ciutadana es prestarà de manera telefònica i telemàtica preferentment i exceptuant urgències. El consistori romandrà obert, però les diferents unitats treballaran a porta tancada.

13/03/2020

Alcarràs activa cautelarment el seu Pla d’Emergència Municipal en seguiment de les recomanacions del pla d’actuació del PROCICAT
Alcarràs

El Pla d’Emergència Municipal d’Alcarràs contempla el seguiment i l’atenció de totes aquelles persones residents al municipi que es trobin en situació d’aïllament si es detecten situacions d’aquest tipus, el seguiment de tots els proveïdors de subministraments bàsics tot garantint que mantenen el servei de manera continuada i apliquen els seus plans de contingència i, també, facilitar els recursos necessaris per assegurar la continuïtat dels serveis bàsics i l’atenció general a la població si es dóna un escenari d’escassetat d’aquests. Per fer-ho, es garantiran a les persones voluntàries de protecció civil, el personal al servei de l’Ajuntament i la resta de voluntaris en general les instal·lacions i recursos materials que pot ser necessari activar en un eventual escenari al qual calgui facilitar recursos bàsics a la població.

 

Igualment, el Pla d’Emergència obliga al desenvolupament de les tasques de coordinació i informació necessàries amb el Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Queda així també convocat el Comitè d’Emergències Municipal i es requereix a les entitats privades i els particulars la prestació de la col·laboració que pugui ser necessària i en els termes que es puguin concretar en atenció al desenvolupament de la emergència en curs.

 

 

Atenció preferentment telefònica i telemàtica

A més, i des d’aquest divendres dia 13, l’atenció al públic a l’ajuntament es prestarà preferentment de manera telefònica o telemàtica excepte en casos d’urgència evident. Si aquesta s’aprecia, caldrà coordinar telefònicament cita prèvia. En el cas de visites programades pel mateix 13 o dies posteriors, caldrà reprogramar-les a partir del 14 d’abril proper a excepció dels casos en que la reprogramació no sigui possible. En tots els serveis presencials, s’aplicaran les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries. “Cal actuar amb prudència, seny i eficàcia. L’ajuntament romandrà obert en tot moment, però es treballarà a porta tancada i preguem la ciutadania que opti, excepte en casos d’urgència evident i fonamentada, pels canals telemàtic i telefònic. Està en joc la salut de tothom, especialment la de les persones més vulnerables. No tinc cap dubte de que els alcarrassins i les alcarrassines actuarem en tot moment com s’espera de nosaltres. Gràcies a tothom”, assenyala l’alcalde, Manel Ezquerra.

 

El primer edil alcarrassí ha dictat també un Decret d’Alcaldia aquest matí al qual estableix l’anul·lació de les activitats col·lectives religioses en espais tancats o oberts que impliquin concentracions superiors a 1.000 persones. Pels casos d’activitats que es desenvolupen espais amb aforament inferior, només es podran celebrar si s’ocupa únicament i com a màxim un terç de la capacitat màxima del local i tot seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. En els casos de funerals i enterraments, se podran celebrar a porta tancada, limitant al màxim la participació i seguint les recomanacions generals que s’han realitzat per prevenir eventuals contagis.