Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs activa a la Biblioteca Joaquim Montoy un laboratori de lectura per apropar els infants de Primària a la narració

L’Ajuntament d’Alcarràs hi ha activitat aquesta tardor a la seva Biblioteca un laboratori de lectura del qual participa l’alumnat de Primària i Infantil de les escoles Parc del Saladar i Comtes de Torregrossa amb l’objectiu d’apropar els infants a la narració. En paral·lel, i fins a aquest 9 de desembre, l’equipament acull una exposició interactiva pensada per infants d’entre 3 i 8 anys de la qual és protagonista el llop, un personatge present a molts contes infantils tradicionals.

03/11/2021

Alcarràs activa a la Biblioteca Joaquim Montoy un laboratori de lectura per apropar els infants de Primària a la narració
Laboratori de lectura

El laboratori de lectura, explica Dolors Forcada, directora de la Biblioteca, “és un espai de creació per infants i famílies en el qual es convida els participants a experimentar al voltant de la lectura”. L’objectiu de tot plegat és permetre els infants d’entre 9 i 11 anys apropar-se a la narració amb activitats i jocs els quals es dissenyen a partir dels diferents contes amb els quals es treballa, protagonitzats en aquest cas per llops tots ells. Així, i per exemple, es convida a les nenes i nens a exercir com a detectius i, després d’haver contactat la Biblioteca per via telefònica amb una fictícia Agència Central d’Investigació la qual avida de la presència d’un llop a la rodalia d’Alcarràs, iniciar una investigació encaminada a recopilar els diferents indicis de diferents fets delictius dels quals el llop detectat n’és responsable. “L’objectiu és ajudar-los a descobrir com pot de divertit ser llegir i entendre que aquesta activitat també pot ser un plaer del qual gaudir en grup. Volem que les nostres nenes i nens entenguin que, més enllà de les pantalles, hi ha un món per descobrir i que els llibres són una porta a noves sensacions, coneixements i maneres de divertir-se”, explica Gerard Companys, regidor d’Educació i Cultura.

 

Que ve el llop!

 Aquests dies de tardor, el laboratori de lectura activat a Alcarràs conviu amb una exposició interactiva dins la qual és motiu central també el cànid protagonista de tants i tants contes infantils. Que ve el Llop!! És el títol que s’ha triat per aquesta mostra pensada per a infants d’entre 3 i 8 anys on es convida als participants a descobrir contes clàssics protagonitzats per llops i altres de més recents i a gaudir d’activitats com ara sessions de lectura en família en les quals s’inclouen jocs amb el llop de protagonista. Les nenes i nens prepararan la cistelleta de l’àvia, buscaran on s’han amagat les set cabretes i comprovaran si el llop s’ha socarrimat la cua entre altres activitats. Per participar, només cal inscriure’s i reservar cita al telèfon 973791538. Es tracta d’una activitat gratuïta, però les famílies han de portar elles mateixes el material per a fer les manualitats amb les quals es desenvolupen els jocs. “Els llops són protagonistes de molts contes i moltes tradicions amb les quals hem crescut tothom i, per això, els volem apropar a les més petites i petits dels nostres infants. És una bona manera d’iniciar-se en el plaer de la lectura de la mà del nostre excel·lent equip de professionals que treballa a la Biblioteca”, explica Companys.