Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

La Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs celebra els seus 30 anys d'història amb unes cent parades de productes de proximitat

Alcarràs acull aquest cap de setmana dos certamens "per posar en valor els productes de proximitat i qualitat, i per conèixer de la mà dels prestigiosos xefs Carme Ruscalleda i David Molina els beneficis que ens pot aportar el consum regular de vedella, alhora que donem suport als productors de carn de boví del municipi", explica Jordi Janés, alcalde de la capital del Baix Segrià. Diumenge, dia 23 d'octubre, la Fira del Comerç i el Rebost celebrarà la seva trentena edició, amb unes cent parades, i dissabte, dia 22, la plaça del Mercat acollirà la Segona Festa Vedellatast amb la participació de la prestigiosa xef de Sant Pol de Mar qui oferirà una conferència sobre la 'Cuina moderna i saludable'.

19/10/2022

La Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs celebra els seus 30 anys d'història amb unes cent parades de productes de proximitat
La Fira Vedellatast en una imatge d'arxiu

La plaça del Mercat serà l'escenari de la XXX Fira del Comerç i el Rebost que inaugurarà a les 10:30 hores el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, acompanyat de l'alcalde, Jordi Janés, i regidors de la Corporació alcarrasina, entre altres autoritats.

 

El certamen romandrà obert fins a les 20:30 hores i compta amb la participació de 87 expositors diferents que suposen unes cent carpes. En els darrers dies, s'han apuntat més empreses locals al certamen i, finalment, hi haurà, 30 carpes d'alimentació, 9 associacions locals i 48 empreses de comerç i serveis.

 

Una carpa dedicada a la Bioeconomia i a la reutilització del compost

En el marc de la fira, l'Ajuntament tindrà una carpa dedicada a la 'Bioeconomia' on es projectaran vídeos informatius, com el d'Alcarràs Bioproductors i d''Alcarràs Florit', sobre economia circular, el projecte de BioHubLab, el laboratori d'idees i emprenedoria que s'està construint a les Escoles Velles, i on es mostrarà també compost de la planta de compostatge "per continuar treballant des del consistori cap a una economia verda, circular i sostenible", diu Janés. "Exposarem, a més a més, el material del Biovalor i el PECT Green&Circular, com 'rollups, fulletons de promoció econòmica d'Alcarràs amb els punts forts del poble i les actuacions que estem duent a terme des de consistori per impulsar l'estratègia de la bioeconomia a Catalunya", conclou l'alcalde.

 

Suport al teixit empresarial local i retorn econòmic

"Per a Alcarràs, aquesta fira és l'oportunitat mostrar, fer valdre i donar suport als productes 'quilòmetre 0', al teixit comercial i productiu de la nostra vila i projectar la fruita i la carn de la nostra terra, a la vegada que comporta un important retorn econòmic per al conjunt de l'economia alcarrassina gràcies a l'activitat que es genera al municipi durant tota la jornada", explica Jordi Janés, qui convida "tothom a passejar diumenge per la Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs, durant la qual també hi haurà una exposició de maquinària agrícola, vehicles nous i seminous i un espai dedicat a vehicles antics amb una exposició de cotxes, motos, tractors i maquinària agrícola d'època".

 

Degustacions a 2 euros i la 'Tapa de vedella Ruscalleda'

D'altra banda, Alcarràs acollirà aquest dissabte dia 22 d'octubre a partir de les 18:30 hores la segona edició de la festa Vedellatast. El programa d'activitats previstes començarà divendres, dia 21, amb dues conferències a càrrec del doctor Ramon Estruch adreçades a joves estudiants i que impartirà a les 9:30 hores a l'Institut d'Alcarràs i a les 13 hores, a la facultat d'Agrònomos de la Universitat de Lleida (UdL).

 

Ja dissabte, dia 22, la festa de la vedella comptarà amb la participació de la xef Carme Ruscalleda, qui va arribar a tenir 7 Estrelles Michelin i nombrosos premis al llarg dels seus 30 anys de cuinera, i oferirà una conferència a les 18:30 hores a l'escenari de la plaça del Mercat sota el títol 'Cuina moderna i saludable'. I el xef lleidatà David Molina farà un 'xoucooking' durant el qual cuinarà una tapa de vedella creada per a l'ocasió amb una recepta de Ruscalleda.

 

La 'tapa de vedella Ruscalleda' se servirà al 'Food Truck' de David Molina a un preu popular, de la mateixa manera que les persones que visitin la fira podran degustar a les parades que hi haurà de vins, cerveses i plats variats amb carn de vedella com a principal ingredient, també a preus populars de dos euros. També hi haurà una barbacoa que s'encendrà al matí i durant tot el dia cuinarà costellar a la brasa, que se servirà com a degustació, juntament amb les receptes que s'oferiran des de set carpes diferents i que, entre altres plats, seran 'botipintxo', hamburgueses, fricandó de vedella amb bolets, estufat de vedella a la jardinera i galta de vedella a la xocolata, entre altres receptes d'aquesta carn de boví.