Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Moció per l'alliberament dels presos polítics

03/11/2018

Moció per l'alliberament dels presos polítics
Imatge del Ple extraordinari celebrat aquest dissabte al matí.

Ahir l'Estat espanyol va donar un senyal inequívoc de quina voluntat té per solucionar el fet que la societat catalana vol una República independent.

 

Ahir van dir que no permetran mai cap fet democràtic que permeti als catalans expressar-se lliurement de quina és la seva voluntat política del seu país.

 

Ahir vam veure clarament amb quins polítics estem tractant i intentant generar un diàleg per trobar solucions, uns polítics als quals no els cau la cara de vergonya en veure que unes persones que havien treballat amb ells per trobar solucions a la ciutadania per millorar la seva qualitat de vida els hi demanen penes de presó per més de 200 anys, alguns d'ells. L'Estat proposa que passin una bona part de la seva vida a la presó per defensar unes idees polítiques i per defensar la voluntat d’un poble i exercir el mandat democràtic sorgit de les urnes, això passa a dia d'avui a l'Estat espanyol.

 

Ahir vàrem detectar també un desig de venjança i de fer mal amb tota la impunitat del món utilitzant la justícia i les forces de l'Estat, informes dels fets dels Jordi's falsejant la realitat que consta enregistrada en vídeo. Si són capaços de falsejar en aquest extrem que no seran capaços de fer amb els polítics que tenien responsabilitat política.

 

Ens tenen acostumats a polititzar la justícia, comuniquen les decisions sempre quan els afavoreix, un clar senyal que estan manipulant tot aquest procés.

 

És per tots aquests fets que des de l'Ajuntament d'Alcarràs manifestem el més contundent rebuig a la petició de condemna a tots i totes les nostres responsables al Govern, als i les responsables al Parlament, als nostres comandaments de cossos de seguretat i als nostres líders civils.

 

És per tot això que demanem:

1. Que es retirin totes les peticions d'anys de presó de tots i totes els i les nostres dirigents polítics, als responsables dels cossos de seguretat i als líders civils.

 

2. Que es retirin els càrrecs pel retorn dels exiliats/des polítiques i l'alliberament definitiu de tots/es els presos polítics.

 

3. Que el govern apliqui de forma immediata el mandat democràtic de l'1 d’Octubre de 2017.