Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

La veritat entorn la subvenció per a l’Escola Bressol Municipal

Carta de l'Equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcarràs

08/08/2018

La veritat entorn la subvenció per a l’Escola Bressol Municipal
Logo de l'Escola Bressol Municipal d'Alcarràs.

Des de l’Equip de Govern volem aclarir les informacions interessades i que han aparegut darrerament en xarxes socials sobre quins són els motius de la pèrdua d’una subvenció de l’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs. 

 

Els tràmits que se segueixen des de l’Ajuntament ja fa més d’un any per tal de sol·licitar aquesta ajuda –com en d’altres ocasions- amb el sistema informàtic de gestor de documents són els següents:

  

En primer lloc, cal dir que aquest gestor es tracta d’un programa informàtic implementat darrerament, per agilitzar la feina dels treballadors, així com incorporar noves tecnologies en la gestió municipal diària, i també per donar més eines als veïns per relacionar-se amb el consistori.

 

Els tràmits que es gestionen per part dels tècnics de cada àrea i que necessiten signatura de l’alcalde i/o regidors o secretari queden en una base de dades on anem accedint periòdicament per signar-ho i a la que absolutament tots els tècnics van fent el seguiment dels terminis per si convé fer el recordatori al signant. 

 

El tràmit de l’expedient amb qüestió es va entrar al gestor de documents pendent de signar el darrer signatari 4 dies abans del termini de venciment de la sol·licitud, i l’última signatura, la de l'alcalde, es va fer dins dels dies corresponents abans d’exhaurir-se la data corresponent. Concretament, el dia 19/3/18 el darrer per poder-ho presentar. 

 

El següent pas ja és entrar el document a registre de la Diputació, tràmit que es fa el 21/3/18 , dos dies més tard del termini. Sigui dit aquí, abans de prosseguir en aquesta explicació, que el retard d’una subvenció tan important ja l’assumim plenament els responsables de l’equip de govern.

 

Però, també com a responsables i de seguida de detectar aquesta demora vam actuar amb la major diligència per intentar trobar una solució.

 

Des de l’Ajuntament d’Alcarràs, amb el seu alcalde i el regidor d’Hisenda es demana al President de la Diputació que, per solucionar aquest contratemps, es valori fer una modificació pressupostària (com l’ens provincial ha fet en d’altres ocasions per temes menys rellevants socialment) o, si més no, allò que ells creguessin oportú. L’objectiu –segur que compartit- era actuar perquè l’Escola no es quedés sense l’ajuda.

 

Per part de presidència no va semblar adient fer aquest tràmit, que per altra banda és habitual per qüestions d’urgència, cosa que no entenem, ja que els diners destinats a aquesta partida si no es fa la despesa queden en el romanent del pressupost de la Diputació.

 

En aquest sentit, també demanem a la Diputació que la mateixa flexibilitat que utilitza a l’hora de fer els pagaments d’ajudes i subvencions a ajuntaments que han de suportar aquests retards a vegades durant més d’un any,  l’apliqui amb el cas dels terminis d’ajudes a les escoles bressol. Assumit l’error, insistim, la via és trobar una solució, perquè sabem que n’hi ha i que no contradiu la legalitat.  

 

Atès que els ajuntaments no demanem interessos de demora d’aquest fet, exigim a la Diputació que ho tingui en compte davant de casos tan importants com és el de l’educació dels nostres infants.

 

Per nosaltres aquest fet és prioritari i pensem que la corporació provincial hauria de valorar la importància d’aquesta subvenció.

 

 

Per a les famílies d’Alcarràs l’àmbit d’una escola bressol és una qüestió d’urgència i per l’equip de govern poder solucionar aquest fet és prioritari. Insistirem perquè es resolgui d’una manera satisfactòria.

 

Dir que aquest problema no afectarà absolutament ni en el preu de les taxes ni molt menys en la qualitat del servei a les famílies usuàries de la nostra Escola Bressol.