Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

La consellera Budó es compromet a elaborar un pla nacional de manteniment de camins

La consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, s’ha compromès aquest divendres, 12 de febrer a Alcarràs a activar tan aviat un pla d’abast nacional per tal de garantir el manteniment de les diferents xarxes locals de camins de les quals disposen molts dels municipis del país. El compromís ha estat formulat durant la visita que ha realitzat a l’Ajuntament de la vila, on ha signat al Llibre d’Honor. A continuació, ha visitat el Pavelló Polivalent, on es votarà aquest 14 F i les instal·lacions a Alcarràs del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

12/02/2021

La consellera Budó es compromet a elaborar un pla nacional de manteniment de camins
Budó, a Fruits de Ponent

Els camins rurals, ha explicat la consellera, “són fonamentals” per l’activitat econòmica i, a municipis agraris com Alcarràs, arriben, ha dit, “a exercir, com molt bé ho diu el vostre alcalde, un paper similar al dels carrers dels polígons industrials”. El pla, planteja Budó, podria tindre concepció similar a la del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), que s’ha recuperat aquest mandat i, considera Budó, ha permès els consistoris “tornar a veure” la Generalitat com una administració que respon a les seves necessitats.

 

 

Budó ha estat rebuda al consistori per la Corporació Municipal, encapçalada per l’alcalde, Jordi Janés, i el primer tinent d’alcalde, Manel Ezquerra i ha signat al Llibre d’Honor del consistori. Tot just abans, l’alcalde, Jordi Janés, li ha descrit el municipi en un discurs al qual ha destacat la condició de centre de producció agroalimentària de la qual gaudeix Alcarràs i, també, ha fet una crida al Govern en demanda dels protocols necessaris per poder garantir la seguretat sanitària durant la campanya fructícola que s’iniciarà d’aquí a pocs mesos: “A Alcarràs tenim 40.000 caps de boví i 180.000 de porcí i, també, produïm fruita excel·lent que s’exporta arreu. La carn arriba fins a llocs tan exigents com ara Abu Dhabi i, per això, necessitem bones connexions amb el Port de Tarragona i, també, una capacitat adequada de recepció i emmagatzematge de mercaderies allà, perquè també exportem, en casos com el d’Abu Dhabi, vedelles vives”. Janés ha recordat també que, a Alcarràs, “es viu del camp” i que, aquest fet, és una garantia davant crisis econòmiques “com la que vindrà després de la sanitària”: “El sector primari genera feina de qualitat que permet mantenir llocs de treball tot i les crisis. Nosaltres, a més a més, hem aconseguit diversificar-nos i tenim cinc polígons industrials als quals s’ubiquen moltes empreses que donen servei al teixit agrícola i ramader i, també, hem fet una ferma aposta per la sostenibilitat amb plantes de cogeneració i gestió de purins i plantes solars com les que ara s’instal·laran al municipi. Necessitem suport de les administracions de rang superior per mantenir tot plegat, arranjar els nostres camins i, també, per disposar de falta protocols àgils i efectius que garanteixin la salut de tothom durant la campanya de la fruita”.

 

Budó ha recordat que, efectivament, aquests protocols són “imprescindibles” i que es treballa, especialment, per garantir la disponibilitat de tests ràpids: “ara, la prioritat és immunitzar les persones vulnerables. Els temporers són, majoritàriament, gent jove i, a ells, els arribarà el seu torn; però, per garantir la seguretat de tothom; hi ha els tests ràpids que donen resposta en minuts i permeten actuar de forma eficaç davant de positius”. Pel que fa als camins, Budó ha recordat que el seu manteniment supera les capacitats dels consistoris i que, per això, la Generalitat donarà suport.

 

L’esforç dels ajuntaments

Després de signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, Budó ha visitat el Pavelló Polivalent, l’espai que s’ha condicionat per garantir unes votacions segures aquest 14F. Budó ha recordat que votar “és segur” i, també, ha destacat la feina “extraordinària” que “tots els ajuntaments de Catalunya” han fet per garantir “unes votacions amb garantia sanitària”. Per últim, la consellera i l’equip de govern han pogut conèixer les instal·lacions del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, màxim exponent del “potencial agroalimentari” que, considera l’alcalde, Jordi Janés, “fa d’Alcarràs un poble singular dins d’un país, Catalunya, que té en el seu sector primari i els productes alimentaris de qualitat un dels avantatges que el fan competitiu”.