Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’institut d’Alcarràs impulsa els “Esmorzars saludables” amb aliments de quilòmetre zero

La iniciativa ha comptat amb el suport de la Regidoria de Joventut del municipi amb l’objectiu d’introduir uns bons hàbits alimentaris

04/12/2018

L’institut d’Alcarràs impulsa els “Esmorzars saludables” amb aliments de quilòmetre zero
Alumnes de secundària repartint els esmorzars saludables de quilòmetre zero a l’IES Alcarràs.

Aquest novembre, l’Institut d’Alcarràs i la Regidoria de Joventut han engegat la iniciativa “Esmorzars saludables” amb la qual es pretén inculcar uns bons hàbits alimentaris durant l’esbarjo, l’hora d’esmorzar de l’alumnat. Aquesta acció, de la qual se n’han beneficiat 495 alumnes, forma part del projecte “Cuida’t”, impulsat des de l’Ajuntament, i amb la col·laboració d’una desena de comerços del municipi.

 

Els esmorzars saludables van començar el divendres 9 de novembre amb pa amb oli, embotits i formatges i van seguir, el 16 de novembre, amb els làctics i derivats com els iogurts. El tercer i últim divendres, 23 de novembre, es van repartir sucs i fruita fresca de quilòmetre zero de diversos establiments del municipi per als 495 joves de secundària, fins esgotar les existències.

 

Alimentació inclusiva

 

Per tal de dur a terme la iniciativa, l’organització ha tingut en compte el fet que molts alumnes no mengin derivats del porc i, en les safates de productes servides pels voluntaris de l’alumnat de secundària, s’ha pogut escollir entre diverses opcions, per tal de promoure una alimentació integradora durant en l’esmorzar.

 

La iniciativa ha comptat amb la participació de les carnisseries La Pastora i La Lluisa; la  Bodega Jordi; els forns de pa Pastisseria Montero i Artur Gòdia; la cooperativa Fruits de Ponent; i els supermercats Plusfresc, Caprabo – Eroski i Bonpreu.