Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’alcalde d’Alcarràs lamenta que el conseller Bernat Solé no li hagi comunicat la seva visita oficial a la cooperativa Fruits de Ponent

L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, ha lamentat avui que el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, no li hagi comunicat la visita oficial que aquest 13 de gener ha realitzat a les instal·lacions del grup cooperatiu Fruits de Ponent per conèixer el seu compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

13/01/2021

L’alcalde d’Alcarràs lamenta que el conseller Bernat Solé no li hagi comunicat la seva visita oficial a la cooperativa Fruits de Ponent
Jordi Janés

Janés, a qui ningú s’ha adreçat oficialment des de la conselleria que presideix Solé per tal de convidar als representants del consistori, es mostra sorprès que, com a conseller de Relacions Institucionals, Solé hagi descuidat “justament” d’aquestes necessàries “bones relacions institucionals” i recorda el conseller i els seus col·laboradors que, el grup cooperatiu Fruits de Ponent “és una de les principals empreses del municipi i és propietat de una part molt important dels seus veïns”. El primer edil alcarrassí considera “una descortesia visitar-la oficialment sense comunicar-ho al consistori i li demana al conseller Solé que “no torni a obviar la Corporació Municipal” si, en algun altre moment, ha de tornar a visitar la vila d’Alcarràs.

En conseqüència, destaca Janés, “abans de programar qualsevol mena de visita a les seves instal·lacions, s’ha de treballar sempre sense pensar en colors polítics i defugir del sectarisme posant en valor el patrimoni col·lectiu i respectant els tretze legítims representants institucionals de la ciutadania alcarrassina”. Per l’alcalde d’Alcarràs, tot plegat és “una rèmora d’unes maneres de fer impròpies d’un país modern” a les quals “no pot caure un conseller que, entre les seves responsabilitats, té la de garantir la transparència de l’acció del govern de tota la ciutadania catalana”.

 

L’exemple de Tremosa i Calvet

 

Janés, també, ha recordat que, aquest 20 de desembre i dins la mateixa demarcació de Lleida, els consellers d’Empresa i Coneixement i Territori i Sostenibilitat, Ramon Tremosa, i Damià Calvet, van visitar Agramunt i van conèixer, acompanyats en tot moment de l’alcaldesa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, d’ERC, les principals empreses torronaires de la localitat. “Calvet i Tremosa van visitar Agramunt també en visita oficial i van avisar l’alcaldesa, tal com marquen les pràctiques de bon govern i dicta l’imprescindible respecte institucional que ha de dirigir la vida pública”, ha indicat Janés. “Quina diferència entre el comportament d’uns consellers i d’uns altres. És una llàstima haver de veure i viure actes que són, de fet, un menysteniment a tota una població perquè, quan no convides a un alcalde a una visita oficial, és a tots aquells a qui aquest alcalde representa als qui exclous”, ha indicat el primer edil alcarrassí.