Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El Ple de l’Ajuntament d’Alcarràs aprova un crèdit de gairebé 700.000 euros per abonar factures pendents

El Ple Municipal de l’Ajuntament d’Alcarràs va aprovar, en sessió ordinària d’aquest dimecres, 5 de febrer, la concertació d’un crèdit pont que permet al consistori disposar de 681.481,03 euros amb els quals poder abonar factures i complir amb els terminis de pagament, cobrir temporalment les subvencions pendents de rebre per un total de 328.306,63 euros i vinculades al nou cementeri municipal i l’ampliació del CAP, a més a més d’allargar-ne el termini de pagament.

06/02/2020

Així, l’Ajuntament d’Alcarràs es posa al dia pel que fa als pagaments vinculats a factures pendents d’abonar i que van haver de refusar-se per complir la normativa vigent, i com a conseqüència de les tensions de tresoreria que pateix el consistori com a resultat, entre altres, de l’aplicació de la nova relació de llocs de treball impulsada per l’Equip de Govern anterior. “Estem posant ordre a les finances municipals, abonant tot el que hi havia pendent i establint una nova manera de fer que ens permetrà estar al dia, sense estirar més el braç que la màniga”, destaca l’alcalde Manel Ezquerra.

 

En el transcurs del Ple també es van aprovar les actes de sessions anteriors, així com un reconeixement extrajudicial de crèdit per valor de  89.225,82 euros; el qual permet abonar factures que, en el moment d’arribada, no disposaven al pressupost de partida amb fons per ser satisfetes. Igualment, es va realitzar la comunicació de la pròrroga del pressupost 2019 a 2020 per tal de permetre l’Ajuntament continuar funcionant mentre es tramita el pressupost d’enguany.

 

La planta de tractament de purins reinicia la seva activitat amb l’assecatge de dejeccions

En la sessió també es va aprovar l’adjudicació del nou contracte de lloguer de les instal·lacions de la planta de tractament de purins situada al terme d’Alcarràs i de titularitat municipal. El tràmit permet que la nova adjudicatària pugui reiniciar l’activitat i produir electricitat i material compostable mitjançant el tractament per dessecació de les dejeccions ramaderes, una vegada recuperades les primes per aquest concepte, ja que darrerament ja només funcionava produint directament electricitat, sense tractar purins.

 

Mocions

De la mateixa manera, van ser aprovades quatre mocions presentades pels diferents grups polítics. La primera d’elles, presentada per Junts per Alcarràs, rebutja l’acord de la Mesa del Parlament de Catalunya que inhabilita com a diputat el President de la Generalitat, Quim Torra. Igualment, ERC i Junts per Alcarràs, van presentar una cadascú es reclama la nul·litat de la sentència del judici de l’1 d’octubre i la llibertat immediata dels presos polítics i que es reconegui la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras. Finalment, el PSC va presentar una en favor del sector de la fruita dolça i en línia amb les exigències que els diferents municipis productors estan exigint a les diferents administracions i van plantejar l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, i els representants del sector en la seva compareixença al Parlament d’aquest dimarts, 4 de febrer.