Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs tornarà a tenir sala de cinema

Aquesta ha estat la proposta més votada dels primers pressupostos participatius del municipi. L’Ajuntament també habilitarà una via verda per a vianants i bicicletes que enllaci amb els camins existents entre Torres de Segre i Lleida, la segona opció amb més vots

19/12/2018

Alcarràs tornarà a tenir sala de cinema
Presentació de les propostes guanyadores dels primers pressupostos participatius.

L’Ajuntament d’Alcarràs ha donat a conèixer aquest dimecres, 19 de desembre, a Lo Casino els resultats dels primers pressupostos participatius en què la ciutadania del municipi ha escollit tornar a habilitar el Centre Major com a sala de cinema, tal com es feia anys enrere. 

 

Segons la comissió tècnica, aquesta proposta té un cost econòmic aproximat de 8.000 euros, per la qual cosa l’Ajuntament també durà a terme la segona opció que més vots ha obtingut i que està valorada amb 30.000 euros. Es tracta d’habilitar una via verda per a vianants i bicicletes que pugui enllaçar amb els camins existents als límits del terme de Torres de Segre i Lleida.

 

En la votació final hi han participat, tant de manera presencial com per via telemàtica, un total de 403 persones, que suposen prop del 8% del cens potencial, estimat en 5.249 persones. A més a més, les dues propostes més votades superen el centenar de votacions, amb 134 i 112 respectivament.

 

Cal recordar que de les 39 propostes que van passar la primera fase,  la comissió tècnica de l’Ajuntament d’Alcarràs en va seleccionar 21 que els ciutadans empadronats a Alcarràs i majors de 16 anys van votar per determinar-ne finalment la proposta o propostes guanyadores.

 

 

L’Ajuntament estudiarà incloure una partida per a la tercera opció guanyadora

 

Com que els primers pressupostos participatius contemplaven un pressupost màxim de 50.000 euros, i sumant les dues opcions més votades s’arriba a 38.000 euros, l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcarràs estudiarà la possibilitat d’iniciar alguna fase de la tercera opció més votada en el proper exercici pressupostari. Es tracta d’habilitar una ruta per passejar i/o córrer que enllaci el camí dels horts urbans amb el cementiri nou d’Alcarràs, una proposta que en sí mateixa ja arribava els 50.000 euros de pressupost.

 

Durant l’acte de presentació, el primer tinent d’alcalde, Santi Pelegrí,  ha agraït els assistents la seva participació en el procés i ha remarcat la importància d’implementar una major cultura participativa al municipi per fomentar la implicació de la ciutadania en les decisions del consistori.