Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs redueix un 3,6% els delictes durant el 2017

Des del 2011, la baixada ja és del 30%

05/02/2018

Alcarràs redueix un 3,6% els delictes durant el 2017
Una patrulla de la Policia Local d'Alcarràs.

Alcarràs ha reduït durant el 2017 el nombre de delictes i de denúncies administratives registrades a la localitat, segons es desprèn de la memòria anual de la policia local. En aquest sentit, el nombre de delictes ha baixat en un 3,56% en relació a l'any anterior; una tendència a la baixa que es continua repetint des de l'any 2011. Així podem veure que des del 2011 els delictes totals han baixat un 30%. En aquest sentit, cal recordar la inversió portada a terme pel consistori en els darrers anys consistent en: instal·lar càmeres per controlar matrícules de vehicles que circulen pels camins rurals, amb l'objectiu de reduir els furts a granges, explotacions... També, l'augment de la plantilla de la Policia Local fins a arribar als 13 efectius, o incrementar accions de patrullatge, entre d'altres. 

 

Pel que fa a les denúncies administratives, la majoria de les 87 interposades han estat per infringir l'Ordenança Municipal de Civisme i Convivència de la vila. En aquest sentit, les més habituals són: tinença o consum d'estupefaents, gossos, consum de begudes alcohòliques a la via pública o molèsties als veïns.

 

Si ens centrem en les denúncies de trànsit, durant el 2017 se'n van posar 671, 127 menys que l'anterior exercici. Les més habituals són per aparcar en zona vermella, deixar el vehicle estacionat en un gual i/o aparcar en una zona de càrrega i descàrrega.

 

Cal recordar que aquestes xifres i la reducció d'aquestes dades suposen un fet important per la població, i més si sabem que Alcarràs ha doblat la població en els últims anys; passant dels 4.838 habitants l'any 2002, als 9.773, l'any 2017.

 

La memòria anual de la policia local d'Alcarràs té dos objectius bàsics: establir un registre que permeti comparat l'evolució de la tasca efectuada pels agents, i els resultats que se'n deriven; i ser un punt de partida per a marcar nous reptes i iniciatives a desenvolupar.​