Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs completa el condicionament de les Escoles Velles per activar-les com a centre de vacunació aquest divendres

Operaris de la Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Alcarràs completen aquests dies el condicionament de les Escoles Velles per tal de permetre iniciar aquest divendres la vacunació de tota la població del municipi. Les tasques han obligat a realitzar una inversió d’uns 3.000 euros i, en paral·lel, s’avança en el condicionament dels terrenys situats al costat de l’alberg municipal que acolliran els mòduls als quals s’habilitaran les 32 places per permetre l’aïllament durant la campanya fructícola de persones positives o amb símptomes compatibles amb la Covid-19 sense xarxa familiar al territori.

07/04/2021

Alcarràs completa el condicionament de les Escoles Velles per activar-les com a centre de vacunació aquest divendres
Les Escoles de Baix acolliran el centre de vacunació

Les tasques a les Escoles Velles encaren avui la seva recta final i han inclòs, a més a més de la neteja i condicionament integral dels espais, el repintat i sanejament d’algunes àrees. Aquest matí, els operaris de la Brigada Municipal completaven els darrers retocs per fer possible, si les previsions es compleixen, l’inici de la campanya de vacunació massiva al municipi:

 

“Aquest divendres és la data prevista per començar amb les vacunacions que han de permetre immunitzar tota la població. Els primers a vacunar-se, tal com fixen els protocols, seran les persones de més edat i vulnerables”, explica l’alcalde, Jordi Janés. A continuació, es vacunarà la resta de la població i es tindrà especial cura amb els professionals del sector de la fruita que, recorda el primer tinent d’alcalde, Manel Ezquerra, “durant aquesta campanya, els professionals de la fruita estaran en contacte amb fins 30.000 persones treballadores de temporada que s’han mogut per diversos territoris durant aquests mesos de pandèmia i són les que prestaran servei a tota la zona fructícola del Baix Segrià i el Baix Cinca. Un cop es vacunin, els professionals empadronats aquí serviran com a primer tallafocs”. En total, el condicionament de les Escoles Velles implica una inversió d’uns 3.000 euros.

 

Espai específic per aïllaments

 

D’altra banda, els operaris municipals treballen també aquests dies en el condicionament de la parcel·la annexa a l’alberg municipal del Saladar on s’ubicaran els vuit mòduls de lloguer que permetran habilitar al municipi un espai específic per permetre l’aïllament durant aquesta campanya de fins a 32 persones positives o amb símptomes compatibles amb la Covid-19 les quals no disposin de xarxa familiar al municipi. El lloguer d’aquests mòduls, que han d’arribar a Alcarràs durant la segona quinzena d’aquest mes d’abril, implica una inversió de 10.000 euros la qual permet destinar l’alberg municipal a allotjament convencional:

 

“Les limitacions d’ocupació als allotjaments que fixa la normativa vigent per tal de garantir la seguretat sanitària fan necessari disposar d’una alternativa com la que impliquen les 96 places de l’Alberg i per això habilitem aquest nou espai separat per permetre els aïllaments que siguin necessaris”, explica l’alcalde.

 

Campanya tranquil·la

 

L’objectiu de tot plegat, destaca Janés, “és, evidentment, garantir una campanya fructícola tranquil·la. Enguany, a conseqüència de les darreres gelades, les necessitats de mà d’obra seran inferiors i partim a més a més d’unes taxes d’incidència molt baixes, però no podem abaixar la guàrdia. Amb vacunes, espais alternatius d’allotjament i espais separats per aïllar persones positives, garantim que no viurem episodis de transmissió comunitària com els de 2019. Tot plegat es complementarà amb una intensificació de la vigilància a tot el municipi per assegurar que tothom respecta les mesures de prevenció que fixa Salut”, explica l’alcalde.