Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs aprova un pressupost de 8.721.468 euros

Aquest pressupost garanteix la reducció de l'endeutament i les inversions necessàries, sense necessitat de pujar impostos

26/01/2018

Alcarràs aprova un pressupost de 8.721.468 euros
Entrada de l'Ajuntament d'Alcarràs.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs ha presentat al ple d’aquest dijous el projecte de  Pressupost per aquest any i que contempla una quantia de 8.721.468,89 euros en els diferents capítols i les inversions. La mesura ha estat aprovada amb els vots favorables de l’equip de Govern de la vila (ERC) i en contra de PdeCAT i SA.

 

El pressupost, més enllà d’un document amb xifres, és també el l’eina de planificació de l’activitat municipal per aquest any 2018 i inclou els compromisos que l’equip de govern ha marcat per aquest exercici. El pressupost s’ha basat en l’austeritat, el control de la despesa pública, la cerca de l’eficiència i l’eficàcia i reflecteix, un any més, el compromís amb l’estabilitat pressupostària i amb la sostenibilitat financera.  Cal destacar que en sis anys i mig, l’Ajuntament ha reduït el deute municipal en 5,37 milions d’euros.

 

En línies generals, es tracta d’un pressupost lleugerament superior a l’import total de l’any passat, que va ser de 8,578 milions d’euros i que garanteix i amplia serveis bàsics a la ciutadania com: educació, serveis socials, cultura, seguretat, joventut i promoció econòmica, a més de la reparació de camins i la inversió els pilars econòmics com són agricultura, ramaderia, comerç i indústria locals.

 

Aquest any l’Ajuntament ha presentat un únic pressupost, al integrar-se el del Patronat d’Esports, i, pel que fa a les partides, aquestes compten amb un desglòs acurat per millorar, encara més, la transparència i el control.

 

En el capítol d’inversions, destacar que els comptes per aquest 2018 inclouen obres tant importants per a la ciutadania com la primera fase del cementiri nou o cobrir els dipòsits d’aigua potable, per a una major seguretat en la salut pública. També, la urbanització del carrer Joventut, l’arranjament del polígon industrial POLINASA, la millora de les vies públiques per incrementar la seguretat de vianants i conductors i la construcció de parcs canins. Pel que fa a espais públics, es preveu una pista per a la pràctica del córrer al Parc de la Via i, des de la vessant educativa, millores/manteniment a les escoles Comtes de Torregrossa i Parc del Saladar. Pel que fa a la vessant patrimonial/cultural, es segueix apostant per potenciar el Centre d’Interpretació de la Vida Rural i la recuperació del Pou de Gel. Remarcar que dels 880.000 euros que es destinen a inversions, 605.446 provenen de recursos propis, cosa que indica la “bona salut financera” i capacitat inversora d’aquest consistori.

 

Per una altra part, el projecte del pressupost contempla el desplegament de la Relació de Llocs de Treball (RLT), que establirà uns condicionants objectius i de concurrència pública en l’àmbit del personal municipal evitant qualsevol nomenament a dit o de manera subjectiva.

 

 

 

Podeu veure el vídeo complet del ple en aquest enllaç