Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs activa un servei d’assessorament per ajudar les famílies amb infants o joves a afrontar el confinament de manera saludable

L’Ajuntament d’Alcarràs, tot coincidint amb l’emergència sanitària en curs i de la mà del psicopedagog alcarrassí Enric Barri, ha activat aquests dies un servei d’assessorament a famílies amb infants i joves amb el qual es vol ajudar a gestionar de manera adequada i saludable els dubtes, neguits i inquietuds que han generat els més de dos mesos d’emergència sanitària i les restriccions a la mobilitat i a d’altres drets que fixa l’Estat d’Alarma.

20/05/2020

Alcarràs activa un servei d’assessorament per ajudar les famílies amb infants o joves a afrontar el confinament de manera saludable
Nou servei comunitari

El servei, gratuït i a l’abast de tots els alcarrassins i alcarrassines, el gestiona de manera voluntària el propi Enric Barri, qui recopila setmana rere setmana les diferents consultes que arriben al correu infocovid19@alcarras.cat per després, un cop a la setmana, donar-les resposta. Ho fa cada dissabte a les 11.30 h a la xarxa social Instagram, on ofereix al seu perfil @enricbarrivilardell un directe d’accés lliure per tothom al qual, de manera distesa i propera, interactua amb les famílies que han formulat preguntes i amb tots aquells interessats en trobar, explica el psicopedagog, “respostes a situacions quotidianes d’aquests dies”.

 

La primera d’aquestes emissions en directe va tindre lloc el passat dissabte i va comptar amb el seguiment d’una cinquantena de famílies. El vídeo de la sessió es pot visionar al perfil de l’Ajuntament a Facebook ha estat visionat per més de 2.200 persones i va permetre resoldre una desena de consultes. “Cada directe dura uns trenta minuts i dóna temps a resoldre prop d’una desena de dubtes, però ens estem adonant, com ja preveiem, que les inquietuds de totes les famílies són semblants i que una mateixa resposta pot servir a moltes persones. Estic molt satisfet de com està funcionant tot”, explica Enric Barri.

 

 

La decisió d’activar un servei d’aquest tipus va arribar, explica l’alcalde, Manel Ezquerra, com a conseqüència de la coincidència de dos factors i s’ha concretat ara en un servei que es mantindrà actiu mentre l’emergència sanitària es mantingui: “A l’ajuntament teníem notícia de serveis similars activats per altres administracions o col·legis professionals i a una de les reunions del Consell d’Emergències per Activació del Pla d’Emergències Municipal d’Alcarràs per Pandèmia el tema es va posar a sobre de la taula. Era evident que calia fer alguna cosa, perquè moltes famílies, i en particular aquelles amb infants i joves, estaven vivint situacions que requerien de respostes. L’Enric ens va fer arribar una exemplar de la seva Guia per un Confinament Genial, a la qual dóna respostes a moltes d’aquestes situacions i aconsella com gestionar a casa i amb la canalla tot el que està succeint. Ens vam entendre de seguida i vam activar el servei. Jo estic particularment satisfet; perquè, de nou, es demostra que Alcarràs es un poble solidari on, quan arriben situacions complexes, tothom intenta ajudar dins de les seves possibilitats i coneixement”.

 

El servei, però, serà sotmès a canvis en les properes setmanes per tal de facilitar la interacció amb les famílies. Una eina que s’està valorant emprar és el servei de missatgeria instantània whatsapp i, de fet, Barri treballa ja en l’activació d’un grup: “encara que no ho sembli, seure a escriure un correu exigeix esforç i hem pensat en emprar una altra via. Volem activar un grup de whatsapp obert al qual la gent es podrà subscriure i mitjançant el qual enviarem informació a tots els membres sobre el tema que ens ocupa. Els integrants d’aquest grup, de forma privada i si així ho volen, podran fer arribar les seves consultes a l’administrador del grup i, després i als directes d’Instagram dels dissabtes, respondrem en obert les consultes que ens arribin via whatsapp o via correu electrònic. Tot plegat, és una manera de facilitar les coses”, assenyala Barri.