Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

CORONAVIRUS

Nou confinament 15/07/2020

S'adopten noves mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als municipis de Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

Restriccions a Lleida ciutat i 6 municipis més (15 de juliol)

A partir de les 16h del 15 de juliol i durant 15 dies està restringida l’entrada i la sortida, excepte per motius laborals en serveis essencials, a la zona compresa pels municipis de:

 • Lleida ciutat
 • Aitona
 • Alcarràs
 • La Granja d’Escarp
 • Seròs
 • Soses
 • Torres de Segre

Excepció: Durant les primeres 24 hores (fins a les 16h del 16 de juliol) poden accedir o sortir fora dels municipis les persones que treballin en serveis no essencials per recollir elements imprescindibles per al teletreball.

La restricció no afecta a la circulació per autovies i autopistes quan es tracti de mobilitat amb origen i destinació fora d'aquests municipis. Tampoc no afecta a la circulació de mercaderies.

A més, a l’interior d’aquests municipis només es pot sortir per:

 • motius laborals, sanitaris, assistència o cura de persones que ho requereixin
 • desplaçaments a entitats financeres, compra d'aliments, begudes o altres matèries primeres
  compres amb cita prèvia
 • activitats de lleure o esport a l’aire lliure amb grups de convivència habitual
 • accedir horts d’autoconsum
 • fer gestions no ajornables
 • altres situacions de causa de força major o necessitat.

 

Reunions i trobades

 • Només es permeten les reunions que concentrin fins a 10 persones, tant en l'àmbit privat com públic. A partir d'11 participants estan prohibides. Això afecta a casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, etc.
 • Si les reunions són en establiments oberts al públic, no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes.
 • Les trobades en l'àmbit laboral o en el transport públic estan permeses.

 

Activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives, esportives i d'oci nocturn
No poden obrir els:

 • equipaments culturals: per exemple, els arxius.
 • locals i establiments on es desenvolupen:
  • espectacles públics (teatres, cinemes i esdeveniments esportius)
  • activitats lúdiques i recreatives (piscines, parcs d'atraccions i parcs infantils)
  • activitats esportives (gimnasos)
 • locals i establiments d'oci nocturn (sales de festa i discoteques)

Les biblioteques i els museus romanen oberts.

Els ajuntaments poden habilitar alguns dels espais tancats per fer front a l'onada de calor, prèvia autorització del PROCICAT.

Hosteleria i restauració
Els bars, cafeteries i restaurants només poden prestar el servei amb lliurament a domicili o la recollida a l’establiment amb cita prèvia.

Casals i colònies d'estiu
Es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu, però els participants, tant menors d'edat com monitors o professionals, han de tenir la residència a la comarca del Segrià.

 

  

 

 

 

 


Comunicat del Cap d'Alcarràs 06/07/2020

Queden anul·lades totes les visites programades durant les properes setmanes, excepte: sintrom, vacunes, injectables, cures, analítiques, visites amb la llevadora i aquelles que per causa major no es puguin demorar.

Benvolguts i benvolgudes,


S’informa a tots els usuaris de l’ABS d’Alcarràs que queden anul·lades totes les visites programades durant les properes setmanes, excepte: sintrom, vacunes, injectables, cures, analítiques, visites amb la llevadora i aquelles que per causa major no es puguin demorar. Així mateix, les visites presencials als consultoris locals de Soses i Torres de Segre quedaran restringides als mateixos supòsits. En cas de dubte, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

 

Es molt important disminuir el trànsit de persones al centre d’atenció primària i als consultoris locals, per això, cal que eviteu els desplaçaments que no siguin estrictament necessaris.
Actualment, teniu moltes maneres per comunicar-vos amb els vostres professionals de referència, per això, abans de desplaçar-vos al centre us demanem que:
- Truqueu per telèfon:
- CAP Alcarràs: 973 79 57 25
- Consultori de Torres de Segre: 973 79 22 52
- Consultori de Soses: 973 79 75 04
- Deixeu un missatge a través del formulari de la pàgina web de programació de visites de l'Institut Català de la Salut o trucant al telèfon 93 326 89 01
- Utilitzeu La Meva Salut i podreu resoldre moltes qüestions en línia. Si encara no la teniu activada, sol·liciteu-la (telèfon d’activació 900 053 723 o canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre)
- En cas d’urgència, truqueu al 061

 

Cal que seguim treballant conjuntament per combatre la Covid19. Recordeu fer ús de la mascareta, rentar-vos sovint les mans i aplicar mesures de distanciament social.
Aquestes recomanacions poden requerir adaptacions concretes segons les necessitats i les anirem actualitzant i informant puntualment.

 

Moltes gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.

 

Alcarràs, 5 Juliol de 2020

 

Accediu aquí al comunicat oficial 

 

 

 


BAN INFORMATIU 09/06/2020

ENTRADA EN VIGOR DE LA FASE 2 DE DESESCASLADA.

PDF document icon 20200608_Resolució_DECRET 2020-0469 [BAN INFORMATIU DE LA FASE 2 DE DESESCALADA].pdf — PDF document, 615 KB (630082 bytes)


NOTA INFORMATIVA A ACTIVITATS DE RESTAURACIÓ

És permet la reobertura al públic dels establiments d’hostaleria i restauració per a consum en el local.

D’acord amb l’Ordre SND/427/2020, de 21 de maig, publicada al BOE de divendres 22 de maig, es flexibilitzen certes restriccions derivades de l’emergència sanitària provocada pel COVID-19 a municipis inferiors a 10.000 habitants, i per tant és aplicable a Alcarràs.

Entre altres flexibilitzacions, és permet la reobertura al públic dels establiments d’hostaleria i restauració per a consum en el local (excepte discoteques i bars d’oci nocturn) amb un màxim del 40% de l’aforament. No obstant, les terrasses es mantenen al 50%.


BAN INFORMATIU 19/05/2020

ASSUMPTE: CRISI PROVOCADA PER LA COVID-19. ENTRADA EN VIGOR DE LA FASE 1 DE DESESCASLADA.

PDF document icon 20200519_RESOLUCIÓ DE L'ALCALDIA. BAN INFORMATIU ENTRADA EN FASE 1 DE DESESCALADA.pdf — PDF document, 462 KB (473518 bytes)


Mesures per fer front a l’impacte econòmic i social del COVID19

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya publica les seves línies de subvencions amb les que vol contribuir a mitigar la crisi derivada pel COVID-19 en els sector del Comerç, l'Artesania i la Moda

L'adreça de l'enllaç és: https://canalempresa.gencat.cat/ca/01_que_voleu_fer/mesuresempresesiautonoms/mesures-economiques-i-socials-per-a-empreses-i-autonoms/ajuts-i-prestacions-per-empreses-i-autonoms/ajuts-per-a-pimes-del-comerc-artesania-i-moda-i-la-seva-reactivacio/


Sortida controlada dels menors a l'espai públic

Condicions en les que s'han de desenvolupar els desplaçaments per part de la població infantil durant la situació de crisis sanitària ocasionada pel Covid-19

 

Us deixem una infografia de la resolució, així com un enllaç a les Faq's

Sortida infants - FAQs icona link


Actualització en les afectacions al servei de BUS

Queda suprimit el servei de les 14 h de la Granja a Lleida.

Guia Infantil per un Confinament Genial

El professor alcarrassí del Departament de Psicologia i Pedagogia de la UdL @enricbarrivilardell ens fa arribar aquesta Guia Infantil per un Confinament Genial amb la qual vol posar a l’abast un seguit d’eines per totes les famílies. El professor és també docent d’Educació Emocional i Psicologia a 1er de Batxillerat a l’Institució Lleida Espai Terraferma.

PDF document icon GUIA INFANTIL EMOCIONAL PER UN CONFINAMENT GENIAL.pdf — PDF document, 1.36 MB (1424685 bytes)


BAN DE MESURES A SEGUIR EN EL RESTABLIMENT L’ACTIVITAT ECONÒMICA A PARTIR DEL 14 D’ABRIL

BAN DE MESURES A SEGUIR EN EL RESTABLIMENT L’ACTIVITAT ECONÒMICA A PARTIR DEL 14 D’ABRIL EN EL MARC DE LA CRISI SANITÀRIA, ECONÒMICA I SOCIAL DEL COVID-19

PDF document icon 20200416_Resolució_DECRET 2020-0341.pdf — PDF document, 467 KB (478512 bytes)


FAQS Centre de Coordinació operativa de Catalunya

PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PER LA COVID-19 A CATALUNYA (Actualitzat)

PDF document icon Questionari restriccions COVID19 v20200408 15h corregit.pdf — PDF document, 751 KB (769919 bytes)


El Porta A Porta i el Covid19

Informació sobre la gestió dels residus arran de la pandèmia.

papa

Documents informatius sobre la gestió i recomanacions del Porta A Porta per motius de la pandèmia del Coronavirus Covid-19.

 

- El PaP i el Covid-19

- Gestió de residus en llars amb positius o en quarentena per Covd19

- Instruccions de gestió de residus en centres

- Protocol pels centres


Nova app per detectar la Covid 19 a Catalunya

Les autoritats demanen que tothom s'hi registri per fer un mapa territorial que permeti detectar els punts calents a Catalunya

Fes el seguiment i vigilància dels teus símptomes de amb la nova app  , en què es pot veure l’evolució de la pandèmia a Catalunya

https://gen.cat/StopCovid19Cat 

Descarrega-te-la

 Android  https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.StopCovid19Cat

 iOS  https://apps.apple.com/app/id1502992288


Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

Tots els recursos del COPC enfront del COVID-19, a disposició dels i les professionals de la salut i de la ciutadania

L'adreça de l'enllaç és: https://www.copc.cat/ct/noticias/1056/Tots-els-recursos-del-COPC-enfront-del-COVID-19-a-disposicio-dels-i-les-professionals-de-la-salut-i-de-la-ciutadania


Confinats.cat consells i consultori psicològic per a adolescents

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat i la pàgina web Adolescents.cat han impulsat el consultori psicològic per a adolescents 'Confinats.cat' sobre les preocupacions i dubtes derivats del confinament per la pandèmia de coronavirus. El departament ha informat aquest dijous en un comunicat que les preguntes les respondran "psicòlogues expertes i es preveu que ho facin amb rapidesa".


COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT ALS VEÏNS I VEÏNES

Donat que hi ha algun cas positiu del COVID19 al nostre poble, sense confirmació oficial. Es demana a tothom que respecti escrupolosament el confinament ordenat pel Decret d’Alarma i US QUEDEU A CASA.

 

Reiterem que només es pot sortir al carrer per unes raons molt concretes, com per comprar aliments quan no hagi altra alternativa i fer-ho un dia a la setmana. 

 

Atès la situació actual, els propers dies es recomana evitar les tasques al camp al mínim imprescindible. 

 

Tanmateix volem recordar que al treure el cubell de les escombraries sobretot fiqueu-vos guants, extremant la neteja de les mans. 

 

Quan s’hagi de treure al gos a fer les seves necessitats, no es pot passejar sinó atendre les necessitat de l’animal sense separant-se el mínim imprescindible del domicili. L’orina i els excrements s’han de recollir amb una bossa i netejar amb aigua amb sabó diluït. 

 

Molts ànims. Ens en sortirem!

 

Manel Ezquerra


Certificat autorresponsable de desplaçament

El Govern crea un certificat autorresponsable per justificar desplaçaments durant el confinament.

El document inclou les opcions d'anar a adquirir aliments, acudir a un centre sanitari, desplaçar-se al lloc de treball, tornar a la seva residència habitual, assistir a persones que ho requereixen, anar a una entitat financera i una causa de força major.

El ciutadà ha d'especificar l'adreça d'origen, la de destí i les seves dades personals en aquest document, que "facilitarà el treball del ciutadà i dels cossos policials que vetllen pel compliment d'aquest confinament".

 

Certificat autorresponsable de desplaçament

FAQ's Certificat autorresponsable de desplaçament

 

Nova aplicació per poder generar el certificat autoresponsable de mobilitat des de dispositius mòbils. S’ha d'omplir i al final prémer envia. 

Aplicació per generar el certificat

 

 


BOE-A-2020-3692

Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19

PDF document icon BOE-A-2020-3692.pdf — PDF document, 295 KB (302351 bytes)


BAN INFORMATIU DE L ALCALDIA 16/03/2020

Aprovació de l Estat d Alarma per la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel Coronavirus.

PDF document icon 20200315 BAN INFORMATIU RELACIONAT AMB LA DECLARACIÓ DE L'ESTAT D'ALERTA.pdf — PDF document, 472 KB (483430 bytes)


Alcarràs activa #etfemcostat

L’Ajuntament d’Alcarràs activa, avui i tot coincidint amb l’anunci d’aprovació per part del Govern d’Espanya del decret que dicta l’Estat d’Alarma, un servei d’assistència denominat #etfemcostat i dissenyat per atendre les persones vulnerables residents al municipi durant l’emergència sanitària en curs.

14/03/2020

Alcarràs activa #etfemcostat
Nou servei comunitari

El servei  #etfemcostat és de caràcter gratuït i, per gaudir d’ell, cal només contactar amb el consistori mitjançant els telèfons 722 677 515 i 973 79 00 04, el correu ajuntament@alcarras.cat o els perfils i pàgines municipals actius a Facebook, Twitter i Instagram. Un cop rebuda la demanda d’assistència, els tècnics municipals analitzaran el cas en qüestió i mobilitzaran els recursos que s’escaiguin per atendre-la. El servei permetrà també canalitzar les nombroses peticions que s’estan realitzant per part de la població amb l’objectiu d’ajudar aquests dies als serveis municipals com a voluntaris.

 

“El nostre compromís és amb tots els alcarrassins i les alcarrassines però, aquest compromís, és especialment ferm amb els nostres veïns i veïnes més vulnerables. Aquests dies, dins de la gestió de l’emergència, hem avaluat els diferents escenaris i coneixem que, igualment que a altres poblacions, a Alcarràs tenim persones que viuen soles o es troben en situació d’especial vulnerabilitat per raó de la seva edat o circumstàncies diverses i és per aquesta raó que activem ara aquest nou servei. Són dies difícils per tothom, però ho són especialment pels més vulnerables. Com a alcalde, estic orgullós de la resposta de la població i, ara, posem a l’abast de tothom una nova eina que ens permetrà atendre millor les situacions personals que així ho demanin i canalitzar els oferiments espontanis d’ajuda comunitària que estan realitzant veïns i entitats. Treballant tots plegats, guanyarem en eficàcia”; explica l’alcalde, Manel Ezquerra.

 

 

 


Informació oficial sobre el Covid-19 ACM

Tota l'informació oficial sobre el Covid-19 a través de l'Associació Catalana de Municipis

L'adreça de l'enllaç és: https://www.acm.cat/informacio-oficial-covid-19


E-BANDO

Ara més que mai cal tenir-lo a ma. La info d'Alcarràs i el Coronavirus al moment.

L'adreça de l'enllaç és: https://app.ebando.es/channel/alcarras


arxivat sota: