Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Consells per prevenir l'onada de calor

Alcarràs ha registrat aquests dies temperatures superiors als 40ºC i es preveu que els propers dies la situació segueix igual

15/06/2017

Consells per prevenir l'onada de calor
Els termòmetres han superat aquests dies els 40 graus

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha publicat al seu web una sèrie de consells per prevenir l'onada de calor que estem vivint aquests últims dies. 

 

Per exemple, a casa, es recomana durant el dia tancar les persianes de les finestres on toca el sol; estar en les estances més fresques; recórrer a algun tipus de climatització; i/o beure aigua fresca de forma regular, entre d'altres. Al carrer, evitar el sol directe; portar gorra o barret; portar aigua i beure sovint; i/o utilitzar roba lleugera i caminar per l'ombra. Al cotxe, evitar viatjar durant les hores de més calor; no deixar mai els nens ni les persones especialment vulnerables a l'interior del vehicle amb les finestres tancades; i/o aturar-se per descansar si feu un viatge llarg. Als àpats, fer menjars lleugers; evitar plats calents i els que aporten moltes calories; i/o beure molta aigua.

 

També és important ajudar als altres, en cas de conèixer gent gran o malalta que viu sola. En aquest sentit, s'ha de mirar de visitar-los un cop al dia i ajudar-los a seguir els consells de prevenció. En cas de trobar alguna persona amb els efectes de la deshidratació és important que aviseu urgentment els serveis mèdics o el 112; traslladeu aquesta persona a un indret més fresc i li doneu aigua, la mulleu i la venteu fins que arribin els professionals de la salut.